گروسی: خواهان جدیت ایران در همکاری با آژانس هستیم
به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در بیانیه مقدماتی خود در آغاز نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی از ایران خواست تا به طور جدی و پایدار با آژانس بینالمللی انرژی اتمی در راستای اجرای تعهدات مندرج در بیانیه مشترک همکاری کند.
بنا بر گزارش وبسایت اطلاعرسانی آژانس بینالمللی انرژی اتمی، گروسی در بخشی از بیانیه مقدماتی خود به فعالیتهای هستهای ایران اشاره کرد و گفت: شما در مقابل خود، جدیدترین گزارش من در مورد راستیآزمایی و نظارت در جمهوری اسلامی ایران بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد (۲۰۱۵) را در اختیار دارید.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی ادامه داد: همانطور که میدانید، راستیآزمایی و نظارت مرتبط با برجام تحت تأثیر تصمیم ایران در فوریه ۲۰۲۱ برای توقف کامل اجرای تعهدات هستهای خود ذیل برجام قرار گرفته است. اوضاع با تصمیمات بعدی ایران در حذف تمامی تجهیزات نظارتی مرتبط با برجام آژانس بینالمللی انرژی اتمی تشدید شد.
گروسی افزود: بیش از دو سال و نیم از زمانیکه ایران اجرای پروتکل الحاقی خود را متوقف کرد و (آژانس) بیانیههای به روز شده را ارائه می داد و آژانس قادر به دسترسی تکمیلی به سایتها و دیگر مکانها در ایران بوده است، میگذرد.
وی بیانیه میافزاید: شما همچنین در مقابل خود گزارش من درباره توافقات پادمانی انپیتی (پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای) با جمهوری اسلامی ایران را در اختیار دارید. متأسفم که هیچ پیشرفتی در اجرای فعالیتهایی که در بیانیه مشترک مشخص شد و در تاریخ چهارم مارس ( سیزدهم اسفند) به امضا درآمد، حاصل نشده است.
آنگونه که ادعا میشود، بر اساس آن توافق قرار بود که ایران پاسخ های «فنی معتبر» درباره یافت شدن اورانیوم در برخی از تاسیسات اعلام نشده به آژانس بدهد و دوربین های نظارتی در برخی از مراکز اتمی این کشور نصب شود.
گروسی در بخش دیگری از ادعاهای خود افزود: ایران همچنین هنوز باید توجیهات موثق فنی در خصوص وجود ذرات اورانیوم با منشاء انسانی در ورامین و تورقوزآباد ارائه دهد و آژانس را از اماکن فعلی مواد مرتبط هستهای و یا تجهیزات آلوده مطلع سازد.
وی در تکمیل این ادعا گفت: این موارد باقیمانده از تعهدات ایران ذیل توافقنامه جامع پادمانی ناشی میشوند و باید حل و فصل شوند تا آژانس در موضعی باشد که بتواند اطمینان دهد که برنامه هستهای ایران صرفاً صلحآمیز است.
انتهای پیام/