دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یادداشت؛

ارتقای جایگاه «جایزه مصطفی» با حمایت خیران

ارتقای جایگاه «جایزه مصطفی» با حمایت خیران
قائم مقام فرهنگستان علوم در قالب یادداشتی بر نیاز جایزه مصطفی به حمایت‌ها و پشتیبانی خیران برای پایداری و ارتقای جایگاه خود تأکید کرد.
کد خبر : 867524

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی اکبر صالحی* در یادداشتی ارتقای جایگاه جایزه مصطفی را منوط به حمایت خیران دانسته است.

این یادداشت به شرح زیر است؛

«باید تمهیداتی اندیشیده شود که به اعتبار این جایزه علمی خدشه وارد نشود و با ایجاد سازوکارهای لازم، ضامن تداوم اهدای جایزه مصطفی باشیم.
 
در فرآیند تشکیل کمیته ارزیابی کارنامه علمی دانشمندان تنها شأن علمی و جایگاه نامزدهای دریافت این جایزه به‌عنوان دانشمندان برجسته جهان اسلام مدنظر خواهد بود.
 
بیش از هر چیز باید به بودجه مردمی و حمایت خیران و واقفان جایزه مصطفی تکیه کرد. خوشبختانه این موضوع در سطح افکار عمومی پذیرفته‌شده و لازم است از سازوکارهای دولتی اجتناب شود.

بسیاری از افراد در گذشته اعتقاد داشتند قدرت مسلمانان را باید در توانایی‌های جنگی آنان جست‌وجو کرد. پژوهشگران غربی که در این بین قرار دارند سعی می‌کردند به تشریح فنون جنگی در نیروهای نظامی پرداخته و سایر نبوغ مسلمانان را نادیده بگیرند. اما اکنون به یمن ورود ژرف‌اندیشان و محققان جامع‌نگر در میدان تحقیقات و مطالعات اسلامی در شرق و غرب عالم، بطلان این نظریه‌ها آشکار شده است.
 
کسانی که با سیر تحولات آموزشی ایران به‌ویژه در عصر شکوفایی تمدن اسلامی آشنایی دارند به این نکته واقف هستند که قرن‌های متمادی پهنه ایران‌زمین، پناهگاه و مقصد علمی جهان بوده است.
 
استاد دانشگاه صنعتی شریف تأکید کرد: نباید از این نکته غفلت کرد که کتاب آسمانی ما قرآن، همواره مسلمانان را به تفکر و تأمل در جهان خلقت دعوت می‌کند. همچنین پیامبر اکرم مسلمانان را به فراگیری علوم فراخوانده است و امت اسلامی با جزم‌اندیشی و درایت در مسیر پدید آوردن یک تمدن اسلامی گام نهاد که با جنبش رستاخیز علمی در تمام حوزه‌های علوم روبرو شد.

اکنون پس از گذر جوامع مسلمان از قرون طلایی عصر شکوفایی و افول این نهضت، با یک رستاخیز ناگهان مواجه هستیم. این رستاخیز در حقیقت ظهور نسلی است که وظیفه احیای دانش‌پژوهشی و بازآفرینی جنبش خردگرایی را برعهده گرفته است.
 
در مسیر دستیابی به این هدف همه ما باید حامی دانشمندان و عالمانی باشیم که مصمم هستند گره از کار مردم بگشایند و خوشبختانه ملت ایران از گذشته‌های دور تا امروز با تکیه‌بر سنت حسنه احسان و نیکوکاری و در قالب‌ساز و کار موجود در سنت وقف به‌خوبی از عهده کار برآمده است.
 
پنجمین آئین اعطای جایزه مصطفی روز دهم مهرماه 1402 در اصفهان برگزار می‌شود. این نخستین باری است که جایزه مصطفی خارج از تهران برگزار می‌شود و اصفهان به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مراکز تمدن اسلامی، میزبان این جایزه است.
 
پنجمین آئین اعطای جایزه مصطفی، نقطه اوج هفته‌ای است که با عنوان «هفته جایزه مصطفی» شناخته می‌شود. بنیاد علم و فناوری مصطفی از ماه‌ها پیش، جمعی از سیاست‌گذاران و مدیران علم و فناوری جهان اسلام از جمله رؤسای مراکز و سازمان‌های علمی جهان اسلام، دانشمندان و فناوران، ارتباط‌گران علم و فناوری و خیران و واقفان علمی را شناسایی و دعوت کرده است تا در این هفته و در قالب مجموعه‌ای از رویدادهای علمی با محوریت جایزه مصطفی گرد هم آیند.»

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب