دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

رسوخ ۲ محصول نوآورانه فرش به صنعت/ تولید فرش با رنگ و بوی نوآوری

رسوخ ۲ محصول نوآورانه فرش به صنعت  تولید فرش با رنگ و بوی نوآوری
رئیس سرای نوآوری فرش ماشینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان گفت: از دوسال گذشته شتابدهنده‌ای تخصصی در این واحد مشغول به کار شد که تاکنون ۲ نوآوری حمایت شده آن به صنعت رسوخ پیدا کرده است.
کد خبر : 867424

به گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، بر اساس آخرین آمار، تاکنون ۹۴۶ کارخانه تولید فرش ماشینی در کشور ایجاد شده که از این میزان ۸۵۰ کارخانه در کاشان، آران و بیدگل مستقر شده‌اند. از این رو کاشان دومین قطب بزرگ تولید فرش ماشینی جهان بعد از «غازیان‌تپ» ترکیه به شمار می‌رود.

کاشان با نرخ ۴.۵ تا ۵ درصد، دارای پایین‌ترین نرخ بیکاری در ایران است. به طور میانگین نرخ بیکاری در ایران بین ۹ تا ۱۲ درصد است و وجود ۴.۵ تا ۵ درصد بیکاری بیشتر در میان فارغ‌التحصیلان دانشگاهی است؛ مسئولان این شهر اعلام کرده اند که برای یک کارگر مبتدی که وارد شهر کاشان می‌شود، طی مدت ۲۴ ساعت شغل پیدا می شود.

تولید فرش با رنگ و بوی نوآوری

بنابراین می‌توان چنین نتیجه‌گیری کرد که ظرفیت کاشان برای رشد و توسعه فرش ماشینی به واسطه نوآوری به شدت بالاست. در این راستا دانشگاه آزاد اسلامی کاشان توانسته با آموزش به مستعدان حوزه نساجی، زمینه ورود فرش هایی با رنگ و بوی علم و نوآوری را فراهم کند. این پتانسیل موجب شده که تعداد زیادی از فارغ‌التحصیلان این دانشگاه از بهترین مدیران شرکت‌های فرش ماشینی و مسئولان صنایع منطقه باشند.

در واقع به نوعی ظرفیت منطقه و شهر با ظرفیت علمی و دانشگاهی تلفیق شده تا کاشان از میان همه استانها در زمینه فرش سربلند باشد. در راستای اهمیت این موضوع، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، بازدیدی از سرای نوآوری فرش ماشینی دانشگاه آزاد اسلامی برای خبرنگاران ترتیب داد.

اعضای این سرای نوآوری جزئیات فعالیت سرای نوآوری فرش دانشگاه آزاد کاشان را به گونه ای توضیح دادند که نشان داد اکثر دانشجویان این دانشگاه با هدف ورود نوآوری به صنعت فرش ماشینی تحصیل می کنند؛ موضوعی که طی چند سال اخیر از اهمیت بالایی برخوردار شده زیرا بازار کار با نوآوری داغ است.

در خلال معرفی این سرای نوآوری، فعالیت آزمایشگاه تخصصی فرش ماشینی به خوبی تشریح شد؛ در این آزمایشگاهی که به عنوان همکار سازمان استاندارد نیز فعالیت می کرد دستگاه‌هایی وجود داشت که روند کیفیت فرش قبل از تولید مورد بحث قرار می گرفت.

لابراتور طراحی فرش از دیگر بخش‌های این سرای نوآوری بود که تاکنون ۲۲ دوره آموزشی طراحی فرش را برای علاقه‌مندان به این حوزه برگزار کرده است. مرکز تحقیقات فرش ماشینی، شتابدهنده تخصصی و.. از دیگر بخش‌های سرای نوآوری فرش ماشینی دانشگاه آزاد بودند.

از آنجایی که از راه‌اندازی بخش شتابدهنده سرا دیری نگذشته، خبرنگار علم و فناوری آنا گفت‌وگویی با منصور دیاری رئیس سرای نوآوری فرش ماشینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان در مورد اخرین وضعیت این شتابدهنده داشت. وی درباره فعالیت این شتابدهنده گفت: دوسالی می شود که شتابدهنده تخصصی حوزه فرش ماشینی در این سرای نوآوری راه اندازی شده اما به دلیل پاندمی کرونا یک سال به صورت جدی فعالیت کرده است.

وی با بیان اینکه شتابدهنده تخصصی فرش سرای نوآوری کاشان طی این مدت از 6 هسته فناور حمایت کرده است، گفت: تاکنون دو هسته فناور توانسته اند نوآوری های خود را وارد صنعت کنند.

دیاری تاکید کرد: این شتابدهنده سرویس لازم برای هسته های فناور ارائه می‌کند تا بتوانند ایده های خود را با نیاز بازار تطبیق و در نهایت به صنعت رسوخ دهند. این دو هسته فناور نیز در برخی مسابقات نیز رتبه آورده اند.

به گفته وی، قرار است ساختمانی را که با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری در مرکز شهر بازسازی کردیم برای هسته های فناور و شتابدهنده فراهم سازیم.

رئیس سرای نوآوری فرش ماشینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان در ادامه به وضعیت صادرات فرش های ایرانی گفت: ایران جزو ۶ تا ۷ کشور اول صادرکننده فرش ماشینی در دنیا بعد از ترکیه،هند،‌چین، بلژیک، عربستان، مصراست. 

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب