واکسن درمان اسهال رشد نوزادان میمون را سریعتر میکند
به گزارش خبرنگار آنا، تحقیقی جدید در نشریه نیچر «کامونیکیشنز» (Communications) حکایت از آن دارد که واکسنهایی که برای مقابله با اسهال باکتریایی ابداع شدهاند، رشد پستانداران (غیر از انسان) را سریعتر میکند.
«مارک اسلیفکا» (Mark Slifka) استاد دانشگاه ملی اورگان در این باره میگوید: در سراسر جهان سالانه ۱۶۰ میلیون نفر به دلیل آلودگی به «کامپیلوباکتر» (Campylobacter) بیمار میشوند که رقم بالایی است.
ما به ابزاری نیاز داریم که از اسهال باکتریایی در کودکان جلوگیری کند و از سوی دیگر به رشد کودکان و تبدیل آنها به افراد بزرگسال سالم کمک کند. اکنون این واکسن نیز در همین زمینه نویدبخش است.
این تحقیق یک واکسن را ارزیابی کرد که با تکیه بر فناوری «هیدرووکس» (HydroVax) ساخته شده است. دانشگاه مجوز این فناوری را به شرکت «ناجیت تکنولوژیز» (Najit Technologies) ارائه کرده است. این فناوری به توسعه واکسنی برای مقابله با بیماریهای دیگر مانند تب زرد و آنفلوانزا نیز کمک میکند.
اسهال مرتبط با باکتری «کامپیلوباکتر» بیشتر اوقات شدید نیست، اما ممکن است به مرگ کودکان، سالمندان یا افرادی با سیستم ایمنی ضعیف منجر شود. هرچند بیماری آلودگی به «کامپیلوباکتر» بیشتر در کشورهای در حال توسعه رواج دارد، اما مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری تخمین میزند این باکتری سالانه ۱.۵ میلیون شهروند آمریکایی را بیمار میکند.
از سوی دیگر توقف رشد نوزاد زمانی اتفاق میافتد که کودک با سرعت کمتری رشد میکند و ممکن است بیماری به دلیل ترکیبی از تغذیه نامناسب و عفونتهای مکرر روده ایجاد شود. این امر ممکن است سلامتی فرد را به خظر بیندازد و همزمان به ایجاد مشکلاتی در بزرگسالی منجر شود. سازمان بهداشت جهانی تخمین میزند که بیشتر از موارد اسهال قبل از سن دوسالگی علت اصلی توقف رشد در یکچهارم کودکان است.
مشابه آنچه در طبیعت ثبت شده است، «کامپیلوباکتر» به طور طبیعی در میان میمونهای ماکاک رزوس در فضای باز در مرکز تحقیقات ملی پستانداران اورگان وجود دارد. اسلیفکا و همکارانش هم میمونهای باردار و هم بچههایشان را در این تحقیق واکسینه کردند و میزان سلامتی و رشد بچهمیمونهای واکسینهشده و نشده را مقایسه کردند.
تحقیق نشان داد بچهمیمونهای واکسینهشده بلندقدتر از همتایان واکسینهنشده خود بودند. محققان بیشترن تمایزمیان این دو دسته بچه میمون را در ۹ ماهگی رصد کردند. میان میمونها پس از دریافت ۲ دوز واکسن، ۵۵ درصد در مقابل اسهال شدید محافظت شدند.
از آن مهمتر، تحقیق نشان داد هیچ یک از میمونهای واکسینهشده دچار عفونت مرگبار «کامپیلوباکتر» نشدند و مرگ و میر مرتبط با اسهال به تمام دلایل (از جمله ابتلا به باکتریهایی غیر از مورد ذکر شده) ۷۶ درصد کاهش یافت. این یافته نشان میدهد واکسینه شدن در مقابل باکتریهای معمول احتمالا به کاهش مرگ و میر مرتبط با اسهال منجر میشود.
همچنین تحقیق نشان داد بچهمیمونهایی که مادرانشان واکسینه شده بودند، در یکماهگی شاخص توده بدنی یا BMI بالاتری نسبت به نوزدان ماداران واکسینهنشده دارند.
انتهای پیام/