دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

پاهای ناتوان زائری که با دستاورد ایرانی در مسیر اربعین به حرکت درآمد

پاهای ناتوان زائری که با دستاورد ایرانی در مسیر اربعین به حرکت درآمد
یک بانوی زائر مبتلا به پاراپلژی موفق شد مسیر پیاده‌روی اربعین را با استفاده از ربات اسکلت بیرونی ساخته شده توسط محققان کشور به شکل ایستاده و روی پا‌های خودش طی کند.
کد خبر : 866767

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، یک شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه طراحی و ساخت سیستم‌های رباتیک کمک حرکتی و توانبخشی محصولی کاربردی برای بیماران پاراپلژیک، سالمندان، افراد کم توان، ورزشکاران و افرادی که کاری تکراری و طولانی انجام می‌دهند، ساخته است.این شرکت اولین و تنها سازنده ربات اسکلت بیرونی توانبخشی در ایران و خاورمیانه است.

این محصول قادر است وزن بیمار را تحمل کرده و به زمین انتقال دهد. این ربات روی لباس‌های کاربر پوشیده می‌شود و از چهار موتور الکتریکی پر قدرت در مفاصل لگن و زانو بهره می‌برد که قادرند پا‌های بیمار را با الگو‌های حرکتی گوناگون و سرعت‌های مختلف حرکت دهند. بدین ترتیب کاربر قادر است در جابجایی‌های روزمره بدون نیاز به صرف انرژی چندانی به کمک اکسوپد شخصی راه برود.

طی روز‌های گذشته و در ایام برگزاری مراسم پیاده‌روی اربعین، یک بانوی زائر با استفاده از ربات اسکلت بیرونی این شرکت توانسته، در این مراسم شرکت کند.

سید مصطفی حوائجی، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان گفت: ربات اسکلت بیرونی یک فناوری بسیار جدید و پیشرفته در دنیا محسوب می‌شود که نخستین‌بار در سال ۲۰۱۳ معرفی شد. توسعه فناوری این ربات اسکلتی در شرکت ما با استفاده از دانش و تخصص بومی، از حدود یک سال بعد از این تاریخ (۲۰۱۴) آغاز شد. تیمی از متخصصان و پژوهشگران رشته‌های مختلف از دانشگاه‌های برتر کشور شکل گرفت و حدود ۲ سال بعد نخستین نمونه این ربات ساخته و روی بیماران پاراپلژیک (فلج پایین‌تنه) آزمایش شد که با نتایج و بازخورد‌های بسیار خوبی همراه بود.

وی افزود: این محصول قادر است راه‌رفتن دوباره را برای افراد ناتوان امکان‌پذیر کند. پیش از این، ربات اسکلت بیرونی فقط در کلینیک‌ها قابل استفاده بود، اما این محصول از سال ۱۴۰۱ از لحاظ ارتقاء کیفی به حد بسیار مطلوبی رسیده و وزن و حجم این ربات به گونه‌ای است که به راحتی توسط افراد قابل استفاده است.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان با اشاره به استفاده  یک بانوی زائر از ربات اسکلت بیرونی در مراسم پیاده‌روی اربعین گفت: این بانو، یکی از افرادی است که  ربات پوشیدنی شرکت را تهیه کرده است.

وی تأکید کرد: البته باید این موضوع را مدنظر داشت که مسیر پیاده‌روی اربعین، مسیر نسبتا طولانی است و پیمودن کامل این مسیر حتی برای افراد سالم هم کمی دشوار است. امکان استفاده از ربات در تمام طول این مسیر وجود دارد، اما طبیعتا سرعت راه رفتن با این دستگاه مشابه سرعت راه رفتن طبیعی افراد سالم نیست و زمان‌بر است؛ لذا ما با لطایف الحیل این بانو را قانع کردیم که فقط بخشی از این مسیر را با ربات طی کنند.

حوائجی تصریح کرد: با توجه به علاقه‌مندی بسیار زیاد این بانو برای حضور در مراسم اربعین امسال، تلاش کردیم که یک تیم پشتیبانی را به همراه ایشان اعزام کنیم. 

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب