دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

اسپیس ایکس ۲۱ ماهواره استارلینک را پرتاب کرد

اسپیس ایکس ۲۱ ماهواره استارلینک را پرتاب کرد
شرکت اسپیس‌ایکس ۲۱ ماهواره اینترنتی استارلینک را به مدار زمین فرستاد.
کد خبر : 866604

به گزارش خبرنگار گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس‌ایکس، شرکت اسپیس ایکس ۲۱ ماهواره اینترنتی دیگر استارلینک را شب گذشته به مدار زمین پرتاب کرد.

یک موشک فالکون ۹ حامل فضاپیمای استارلینک ساعت ۲:۵۵ دقیقه بامداد دوشنبه به وقت تهران از مرکز فضایی کندی فلوریدا بلند شد.

شرکت اسپیس‌ایکس برای علاقه‌مندان امکان تماشای این عملیات را به صورت زنده در وب‌سایت خود و در سایت اسپیس به آدرس Space.com فراهم کرده است. انتظار می‌رود پوشش‌دهی این ماموریت از پنج دقیقه قبل از زمان تعیین شده آغاز شود.

اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، نخستین مرحله موشک فالکون ۹ پس از گذشت حدود ۸.۵ دقیقه پس از بلند شدن در کشتی پهپادی در اقیانوس اطلس فرود می‌آید. مرحله فوقانی موشک فالکون ۹ به پرواز ادامه خواهد داد و در نهایت ۲۱ ماهواره استارلینک را حدود ۶۵ دقیقه پس از بلند شدن در مدار پایین زمین (LEO) مستقر می‌کند.

طبق توضیحات مأموریت اسپیس ایکس، این دهمین پرتاب و فرود برای این تقویت کننده خاص خواهد بود.

شب گذشته در واقع شب بزرگی برای شرکت اسپیس ایکس بود. این شرکت همچنین قصد دارد چهار فضانورد مأموریت کرو-۶ خود را که از ماه مارس در ایستگاه فضایی بین‌المللی بوده‌اند را به خانه بازگرداند.

کپسول کرو دراگون متعلق به کرو-۶، به نام Endeavour، حدود ساعت ۱۲:۱۷ بامداد به وقت شرقی (۷:۴۵ دقیقه به وقت تهران) در اقیانوس در سواحل فلوریدا فرود آمد. امکان تماشای این فرود برای علاقه‌مندان در وبسایت اسپیس فراهم شده است.

ناسا در تأیید این خبر در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: ناسا و اسپیس‌ایکس ساعت ۷:۰۵ صبح روز سوم سپتامبر (۱۲ شهریور) فرآیند جداسازی را آغاز کرد و در ساعت ۱۲:۱۵ بامداد به وقت منطقه زمانی شرقی در روز چهارم سپتامبر (۰۷:۴۵ به وقت تهران در روز ۱۳ شهریور) کپسول حامل فضانوردان در نزدیکی سواحل فلوریدا فرود آمد.

خدمه چهارنفره‌ کرو-۶، فضانوردان استفان بوون (Stephen Bowen) و وارن «وودی» هوبرگ (Warren "Woody" Hoburg) از ناسا، سلطان النیادی (Sultan Al Neyadi) از امارات متحده عربی و آندری فدیایف (Andrey Fedyaev) از آژانس فضایی روسکاسموس روسیه تقریبا شش ماه را در مدار گذرانده‌اند. کپسول حامل این چهار نفر در روز سوم مارس به ایستگاه فضایی بین‌المللی متصل شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب