فضاپیمای سرنشیندار چین در ماه فرود میآید
به گزارش خبرنگار گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سیجی تیان، چین تصمیم دارد سال ۲۰۳۰ پروژه فرود فضاپیمای سرنشیندار خود در ماه را عملیاتی کند.
طبق اعلام آژانس فضایی چین (CMSA)، چین کار آماده سازی برای فرود انسان روی ماه را آغاز کرده است.
این آژانس اعلام کرده که آنها قصد دارند تا سال ۲۰۳۰ اولین فرد چینی را روی ماه فرود آورند؛ آنها همچنین فرآیند فرود فرضی را توصیف کردند.
نخستین قدم، پرتاب یک مدارگرد و فرودگر بدون سرنشین مانند ماموریتهای قبلی قمری نظیر کاوشکر چانگای است که پس از آن نسل جدیدی از فضاپیماهای سرنشیندار به سمت این مدارگرد فرستاده خواهند شد. سپس فضانورد چینی یا تایکونات، وارد فرودگر ساکن در مدارگرد شده و روی ماه فرود خواهد آمد.
فضانورد چینی پس از فرود و فعالیتهای تحقیقاتی مرتبط، به سمت فرودگر باز خواهد گشت که آنها را از ماه به سمت فضاپیما خواهد برد. در نهایت، فضاپیما از مدارگرد جدا میشود و تایکونات را به زمین بازمیگرداند.
به گفته آکادمی فضایی چین، کار تحقیق و ساخت این پروژه هم اکنون در حال انجام است. سایت پرتاب ماهواره ونچانگ در استان هینان در جنوب چین در حال برنامه ریزی برای ساخت یک سکوی پرتاب جدید برای این پروژه است.
این فضاپیمای جدید یک ارتقا از سری شنژو است که برای دههها به ماموریت فضایی سرنشیندار چین خدمت میکرده و اکنون ماموریتهای قمری را در حین انجام ماموریتهای ایستگاه فضایی اجرا میکند.
آژانس فضایی چین گفت، فضاپیمای جدید قابل استفاده مجدد است و میتواند سه نفر را برای ماموریتهای ماه و هفت نفر را برای ماموریتهای ایستگاه فضایی حمل کند.
فرودگر ماه نیز یک مدل جدید خواهد بود که میتواند دو نفر و تجهیزاتی مانند ماهنورد و محموله را حمل کند. این قمر محل زندگی تایتانها در سطح ماه خواهد بود و پشتیبانی از حیات، انرژی و ارتباطات دادهای را فراهم میکند.
آژانس فضایی چین از مردم تقاضا کرده، اسامی نسل جدید فضاپیمای سرنشیندار و فرودگر سرنشیندار ماه را پیشنهاد دهند.
انتهای پیام/