دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

کاوشگر خورشیدی هند شنبه به فضا می‌رود

کاوشگر خورشیدی هند شنبه به فضا می‌رود
آژانس فضایی هند تصمیم دارد هفته آینده کاوشگر خود را برای مطالعه خورشید به فضا بفرستد.
کد خبر : 865739

به گزارش خبرنگار گروه ارتباطات و فناوری خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، آژانس فضایی هند روز گذشته اعلام کرد که اولین رصدخانه فضایی هند برای مطالعه خورشید در ۲ سپتامبر (روز شنبه) به فضا پرتاب می‌شود.

این بیانیه در یک پست در پلتفرم پیام‌رسان ایکس که قبلاً به نام توییتر شناخته می‌شد، چند روز پس از آن منتشر شد که هند به نخستین کشوری تبدیل شد که یک فضاپیما را بر روی قطب جنوبی ناشناخته ماه فرود آورد.

«ادیتیا ال» ۱ (Aditya-L ۱) نخستین کاوشگر خورشیدی مبتنی بر فضای هند، با هدف مطالعه باد‌های خورشیدی که می‌تواند باعث اختلال در زمین شود و معمولا به عنوان شفق قطبی دیده می‌شود، پرتاب می‌شود.

این فضاپیما که از کلمه هندی خورشید نامگذاری شده است، از فرودگاه اصلی فضایی این کشور در سریهاریکوتا با استفاده از وسیله پرتاب ماهواره قطبی سنگین هند، پی‌اس‌ال‌وی، که حدود ۱.۵ میلیون کیلومتر (۹۳۳ هزار مایل) را طی خواهد کرد، پرتاب می‌شود.

پی‌اس‌ال‌وی وسیله پرتاب ماهواره قطبی یا پرتابگر ماهواره قطبی، که معمولاً بنام مخفف آن شناخته شده، یک سامانه یک‌بارمصرف پرتاب است که توسط سازمان پژوهش‌های فضایی هند ساخته شده و اداره می‌شود.

سازمان تحقیقات فضایی هند در پستی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد: پس از پرتاب، فضاپیما تقریباً به ۱۰۹ روز زمان نیاز دارد تا به مدار هاله‌ای در اطراف نقطه لاگرانژ ۱برسد که بین خورشید و زمین در فاصله ۹۳۳ هزار مایلی قرار دارد.

دولت هند در سال ۲۰۱۹ معادل حدود ۴۶ میلیون دلار برای این مأموریت تخصیص داد و سازمان فضایی هند تاکنون بروزرسانی رسمی درباره هزینه‌های این مأموریت انجام نداده است.

هند به دلیل پرتاب‌های فضایی موفق با هزینه‌های ناچیز به شهرت رسیده است. آخرین مأموریت این کشور که برای فرود نرم در قطب جنوبی ماه بود حدود ۷۵ میلیون دلار بودجه داشت که کمتر از فیلم هالیوودی جاذبه بود.

مأموریت کاوشگر خورشیدی هند اهداف علمی مختلفی مانند بررسی دینامیک اتمسفر فوقانی خورشیدی، بررسی گرمایش کرومسفری و تاجی، مشاهده ذرات در محل و محیط‌های پلاسما و مطالعه فیزیک تاج خورشیدی و مکانیسم گرمایش را دنبال می‌کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب