واکسنهای خالص با التهاب کمتر/ واکسن سرطان ساخته میشود؟
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری علم و فناوری آنا، این روش که «Purecap» (کلاهک خالص) نام دارد زمینه را برای ساخت واکسنهای mRNA بسیار خالص را ایجاد میکند.
پژوهشگران دانشگاه ناگویا، شیوه نوینی برای تولید واکسنهای mRNA بسیار فعال با خلوص بالا با استفاده از یک کلاهک منحصربهفرد برای جداسازی آسان mRNA سرپوشدار مورد نظر ارائه کرده اند.
روش Purecap تا ۱۰۰ ٪ mRNA از نوع Cap۲ خالص را استخراج کرد که موجب تولید سه تا چهار برابر بهتر پروتئین تحریک کننده سیستم ایمنی میشود. این نتایج امکان تولید واکسنهای خالصتر با خطر کمتر التهاب ناشی از ناخالصیها فراهم میکند.
پتانسیل واکسنهای mRNA
واکسنهای mRNA با موفقیت به عنوان درمانی در برابر انواع ویروس کرونا مورد استفاده قرار گرفتهاند. با این پیشرفت محققان امیدوار شده اند بتوانند در آینده از آن برای تولید واکسن سرطان استفاده کنند.
با این حال، خلوص واکسنها مانع از این هدف میشود، زیرا ناخالصیها میتوانند سیستم ایمنی را تحریک کنند. این ممکن است باعث التهاب در اطراف محل تزریق شود که یکی از عوارض جانبی رایج واکسیناسیون است.
شناخت ناخالصیهای واکسن
ناخالصیهای موجود در واکسنهای mRNA اغلب در مرحله کلاهک گذاری ایجاد میشوند. در این مرحله، ساختار کلاهکی اضافه میشود که ترجمه mRNA را بهبود میبخشد و از آن محافظت و تثبیت میکند.
کلاهکها را فقط میتوان به mRNA تک رشتهای اضافه کرد، بنابراین در حالت ایدهآل یک واکسن باید حاوی mRNA تک رشتهای ۱۰۰ درصد خالص باشد. با این حال، ممکن است رشتههای دوتایی ناخواسته mRNA وجود داشته باشد که خلوص آن را کاهش میدهد.
از آنجایی که mRNAهای تک و دو رشتهای دارای خواص متفاوتی هستند، میتوان آنها را با استفاده از روشی به نام کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا فاز معکوس (RP-HPLC) جدا کرد. این روش mRNAها را بر اساس آبگریزی یا آب دوستی آنها یعنی دافعه یا جاذبه آنها به آب جدا میکند.
مجریان این پژوهش میگویند: روشهای متداول تولید واکسن mRNA نمیتوانند mRNA سرپوشدار را با خلوص بالا آماده کنند، که نگرانیهایی را در مورد کاهش سنتز پروتئین و واکنشهای التهابی ناشی از ناخالصی ایجاد میکند.
روش PureCap این مشکلات را با خالصسازی انتخابی تنها mRNA سرپوشدار حل میکند. علاوه بر این، ساختار نوع Cap۲ ایجاد شده با استفاده از این روش در سنتز پروتئین کارآمدتر است و سیستم ایمنی را کمتر تحریک میکند. این روش پتانسیل بهبود ایمنی و کارایی واکسنهای mRNA را دارد.
این یک پیشرفت انقلابی در جهت کاربرد عملی پزشکی mRNA و همچنین تعمیق درک دانشمندان از مبانی علم mRNA است.
نتایج این تحقیقات در نشریه Nature Communications منتشر شده است.
انتهای پیام/