طرحهای کاربردیسازی «چاپگر زیستی در مهندسی بافت» حمایت میشوند
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، بنیاد ملی علم ایران (صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور) با هدف جهتدهی علمی و حمایت ویژه از اندیشمندان و محققان برجسته کشور برای ورود و یا عمقبخشی به تحقیقات در عرصه کاربرد چاپگر زیستی در مهندسی بافت بنا دارد تا سقف سه برابر شرایط عادی طرحها این اولویت پژوهشی و تحقیقاتی را در قالب فراخوان عمومی مورد حمایت قرار دهد.
چاپگر زیستی یک فناوری جدید است که از ترکیبی از بیولوژی، مهندسی بافت و ساختارهای سهبعدی برای ساخت بافتها و اعضای بدن استفاده میکند. این فناوری همچنین شامل مواد زیستسازگاری مانند هیدروژلها و سلولهای زنده است.
محورهای تحقیقاتی در چاپگر زیستی شامل بهبود روشهای ساخت، استفاده از مواد مناسب، ساختاردهی بهینه، خواص مکانیکی مناسب و کاربردهای بالینی است.
محورهای تحقیقاتی این فراخوان در حوزه تولید بافتها و اعضا بدن شامل بافت قلب (تولید بافت قلب برای ترمیم قسمتهای آسیبدیده از قلب)، بافت عضلانی (تولید بافت عضلانی برای بهبود و ترمیم ضایعات عضلانی)، بافت کلیه (تولید بافت کلیه به منظور ترمیم کلیههای آسیبدیده و حتی ساخت کلیه مصنوعی) و بافت استخوان (تولید بافت استخوان به منظور ترمیم شکستگیهای استخوان، تولید ایمپلنتهای استخوانی، و بهبود ساختار استخوان در بیماریهای مرتبط با استخوان) میشود.
انتهای پیام/