اعطای ۴۲ همت خدمت به دانشبنیانها/ میزان تسهیلات در دولت سیزدهم افزایش یافت
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدصادق خیاطیان رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی امروز در نشستی خبری اقدامات صندوق، عملکرد دوساله و برنامههای جدید این صندوق را تشریح کرد و به جزئیات تسهیلات دریافتی از سوی شرکتهای دانشبنیان پرداخت.
خیاطیان در این نشست گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی از بدو تاسیس با ماموریت حمایت از شرکتهای دانش بنیان کار خود را با سرمایه ۳ هزار میلیارد تومانی شروع کرده است.
وی افزود: اختصاص نیم درصد بودجه یکی از منابعی بود که برای صندوق مطرح شد، اما هیچ وقت تحقق نیافت؛ اما با قانون جهش تولید دانش بنیان که در سال گذشته به تصویب رسید قرار است منابع جدیدی به صندوق اختصاص یابد.
به گفته خیاطیان، برای تامین سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی پیش بینیهای خوبی انجام شده؛ قرار است با رایزنیهایی که با سازمان برنامه داشتیم این منابع افزایش یابد.
رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: این صندوق توانست با همکاری شبکهای به تأمین مالی بانکها و بازار سرمایه بپردازد؛ درواقع با سرمایه ۳ همتی طی مدت فعالیت خود ۴۲ همت خدمت به شرکتهای دانش بنیان اعطا کرد.
وی با بیان اینکه خدمات صندوق نوآوری در قالب تسهیلات، ضمانتنامه، توانمندسازی و سرمایه گذاری به شرکتهای دانش بنیان اعطا میشود، گفت: از این ۴۲ همت، ۲۵ همت در قالب تسهیلات، ۱۲همت در قالب ضمانتنامه، ۵ همت در قالب سرمایه گذاری، ۱۵۵ میلیارد تومان توانمندسازی بوده است.
وی ادامه داد: از این ۲۵ همت ۱۵ و نیم همت تسهیلات بانکی و ۹و نیم همت از منابع داخلی صندوق بوده است.
وی اضافه کرد: بر اساس مستندات، اعطای تسهیلات و خدمات به شرکتهای دانش بنیان در دولت سیزدهم رشد خوبی نسبت به دولت قبل داشته است.
وی ادامه داد: در دولت سیزدهم حدود ۱۳ همت تسهیلات به ۴ هزار و ۶۳۰ طرح اختصاص یافت که این رشد ۲.۸ برابر میانگین سالانه اعطای تسهیلات نسبت به دولت دوازدهم بوده است.
خیاطیان گفت: در ضمانتنامهها رشد ۳.۸ برابری میانگین سالانه تسهیلات اعطا شده است؛ بر اساس آمار ۶هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان به ۲ هزار و ۷۷۴ فقره طرح اختصاص یافته است.
وی گفت: در خدمت توانمندسازی به ارزش ۱۲۳ میلیارد تومان خدمات بلاعوض به دانش بنیانها اعطا شده که این نسبت به دولت دوازدهم رشد ۷.۵ برابری داشته است.
رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: در سرمایهگذاری خطرپذیر ۵ همت جذب سرمایه صورت گرفته است. رشد ۵.۶ برابری میانگین سالانه این حوزه نسبت به دولت قبلی اعلام شده است.
نفوذ خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی به استانها
خیاطیان درباره نفوذ خدمات صندوق منابع صندوق نواوری و شکوفایی به شرکتهای دانش بنیان تهران و استانها گفت: ۵۴ درصد شرکتهای دانش بنیان در تهران مستقرند به همین دلیل، میزان منابعی که دریافت میکنند بیش از استان هاست. همچنین ۵۶ درصد شرکتهای دانش بنیان تسهیلات از این صندوق دریافت کردهاند.
وی افزود: خوشبختانه نرخ نفوذ ما ۶۲ درصد است به این معنا که ۶٢ درصد شرکت ها حداقل یک خدمت ازمادریافت کرده اند و برنامه داریم که این میزان افزایش یابد.
ویبا اشاره به آماری از استانهایی که بیشترین تسهیلات را از صندوق نوآوری و شکوفایی دریافت کردهاند گفت: از ۲۵ همت تسهیلات، شرکتهای دانش بنیان مستقر در تهران ۵۶ درصد، اصفهان ۹.۲ دهم منابع و خراسان رضوی ۵ درصد منابع را دریافت کرده اند.
وی بیان کرد: استانهای کمتر برخوردار سهم کمتری از منابع حوزه نوآوری را به خود اختصاص دادند به این دلیل که ظرفیت شرکت دانش بنیان آنها نیز محدودتر بوده است؛ به عبارتی در استان سیستان و بلوچستان ۴ دهم درصد شرکتهای دانش بنیان مستقر هستند و حدود ۵ صدم درصد از منابع و تسهیلات صندوق را دریافت کردهاند.
خیاطیان ادامه داد: در استان خراسان جنوبی ۶ دهم شرکتها مستقر هستند و هشت صدم درصد منابع و تسهیلات و ایلام و بوشهر هر کدام ۹ صدم درصد از منابع و تسهیلات را دریافت کردهاند.
بسته توسعه صادرات دانش بنیان
رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: بسته صادرات دانشبنیان از دیگر برنامه های حمایتی این صندوق برای شرکتهای دانشبنیان است.
وی با بیان اینکه معتقدیم اگر صادرات حوزه دانش بنیان ها توسعه نیابد، رشد و توسعه شرکتها محقق نخواهد شد، گفت: بسیاری از شرکتها دارای ظرفیت صادراتی هستند؛ از سوی دیگر خیلی از حمایتها به گونه ای نیست که همه شرکتها به بازارهای جهانی دسترسی داشته باشند بر این اساس بسته حمایت صادراتی صندوق شامل حمایت از حضور شرکت ها در نمایشگاه های بین المللی، تاییدیه ها و استانداردها و غیره می شود.
وی اضافه کرد: امیدواریم با حمایت های ارائه شده انتظار رشد ۳۰ درصدی صادرات را رقم بزنیم.
نقش آفرینی شرکتهای انش بنیان در حل مسائل کشور
رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: نقش آفرینی شرکتهای دانشبنیان در حل مسائل کشور بسیار مهم است از این رو امسال ۴ مسئله محوری آب، انرژی، امنیت غذایی و مسکن دانشبنیان متمرکز شدیم
وی گفت: در حوزه توسعه تکنولوژی، باید شرکتهای دانشبنیان روی موضوعات خاص تمرکز کنند که ما به طور خاص روی 3 فناوری نوظهور هوش مصنوعی، زیست فناوری و میکروالکترونیک را تعریف کردیم.
خیاطیان گفت: سرمایه صندوق قرار بود به ۱۰۰ همت افزایش پیدا یابد؛ پیش بینی ما این است که این منابع طی ۵ سال اختصاص یابد.
رشد تولیدات محصولات دانش بنیان در یک بسته تدوین شده
رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه برنامههای جدیدی در قالب یک بسته برای رشد محصولات دانش بنیان تدوین شده است، گفت: یکی از برنامههای مهم ما که امروز به نوعی آغاز خواهد شد بسته رشد تولید محصولات دانشبنیان است.
خیاطیان گفت: بسته رشد تولید محصولات دانشبنیان را طراحی کردیم تا به رشد تولید محصولات شرکتهای دانشبنیان کمککنیم.
وی با بیان اینکه بر اساس این بسته قرار است هزار شرکت دانشبنیان با تأمین مالی ۱۰ همتی منجر به رشد فروش ۱۰۰ همت شود، ادامه داد: برای این منظور با ۴ بانک عامل توافق کردیم که ۲ بانک قطعی شده است.
وی ادامه داد: شرکتهای دانشبنیانی که رشد فروش دو برابری یا بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان داشته باشند می توانند با مراجعه به سامانه صندوق درخواست خود را ثبت کنند.
به گفته خیاطیان، هزار شرکت دانشبنیان که بتوانند رشد فروش دو برابری داشته باشند مشمول طرح بسته رشد خواهند بود.
رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: موضوع اشتعال دانش بنیان در فارغالتحصیلان بسیار جدی است و صندوق معتقد است شرکتهای دانشبنیان زمینه مناسبی برای فارغالتحصیلان دانشگاهی هستند.
وی با بیان اینکه با تصویب مجلس عدد ۵ همت تکلیف شد تا به شرکتها در قالب تسهیلات تبصره ۱۸ و با معرفی صندوق شرکتهای دانشبنیان که توانایی ایجاد اشتغال دارند از این تسهیلات بهرهمند شوند، گفت: بانک مرکزی ۱۰ بانک را مکلف کرده که تسهیلات را پرداخت کنند.
وی در خصوص شرکتهای کم برخوردار گفت: در صدد هستیم شرکتهای دانش بنیانی که در مناطق کم برخوردار هستند تسهیل کنیم تا از تسهیلات صندوق نوآوری بهره ببرند؛ تاکنون۶۲درصد شرکتها خدمات دریافت کردند.
انتهای پیام/