دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
از سوی معاونت علمی؛

مراکز الگوی توسعه محصولات فناورانه در قالب بسته جامع همکاری حمایت می‌شود

مراکز الگوی توسعه محصولات فناورانه در قالب بسته جامع همکاری حمایت می‌شود
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری با اشاره به حمایت این معاونت از الگو‌های فناورانه و اقتصادمحور در قالب بسته جامع همکاری گفت: محور‌های همکاری در قالب یک قرارداد دوساله تعریف می‌شود.
کد خبر : 864370

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، روح الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری با همراهی جلال غفارزاده، رئیس اداره کل تجهیزات پزشکی و سعید سرکار، رئیس پژوهشکده فناوری‌ها و تجهیزات پیشرفته پزشکی از دستاورد‌های این پژوهشکده دانشگاه علوم پزشکی تهران بازدید کرد.

دهقانی در جریان این بازدید، فعالیت این مرکز را یک الگو و نمونه موفق از پیوند بین نوآوری‌ها و فناوری‌ها به بازار دانست و افزود: این که بستری برای تربیت افراد و حضور در دل فصای تجهیزات پزشکی باشند و به نیروی مولد تبدیل شوند مدل مناسب و خوبی است.

وی توجه به نیاز به بازار و حرکت تعریف مسئله برای حل مسائل و نیاز‌های صنعت پزشکی را از ویژگی‌های این مجموعه دانست و افزود: استفاده از نیروی متخصص و صاحب تجربه، از دیگر ویژگی‌های این مرکز به شمار می‌رود. امیدوارم این مرکز حرکت خود را ادامه دهد و بتواند الگویی باشد تا سایر مراکز از این الگو به بهترین نحو در توسعه فناوری و توسعه بازار محصولات دانش بنیان بهره ببرند.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به حمایت از الگوی توسعه محصولات فناورانه با محوریت دانشگاهیان و استادان تراز عنوان کرد: برای حمایت از مراکز این چنینی که الگو هستند، سازوکار‌های متعددی تعریف شده است که ایجاد یک پلتفرم جامع همکاری و تعریف محور‌های مشخص می‌تواند به عنوان آغاز این مسیر و مبنای همکاری قرار بگیرد.

دهقانی با اشاره به حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری از الگو‌های فناورانه و اقتصادمحور در قالب بسته جامع همکاری عنوان کرد: معاونت علمی و پژوهشکده در قالب بسته جامع، محور‌های همکاری را در قالب یک قرارداد دوساله تعیین می‌کند تا در مسیر تکمیل زنجیره ارزش و توسعه فناوری تجهیزات پزشکی با توجه به نیاز‌ها و اولویت‌های بازار تعریف شود. در قالب این بسته جامع همکاری، چند پروژه مهم راهبردی در حوزه تجهیزات پزشکی تعریف می‌شود.

سعید سرکار، رئیس پژوهشکده فناوری‌ها و تجهیزات پیشرفته پزشکی نیز در این بازدید عنوان کرد: پژوهشکده تلاش کرده است در مسیری گام بردارد که نیاز‌های پیشرفته حوزه تجهیزات پزشکی به مدد محققان و متخصصان تأمین شود و عمدتاً در مسیر محصولات و خدماتی گام برداشتیم که شرکت‌های زیادی در آن حوزه‌ها فعال نبودند و خلأ‌های جدی وجود داشت.

سرکار با تأکید بر رویکرد نیازمحوری و حل مسئله در توسعه محصولات عنوان کرد: معتقدم مقاله باید از محصولات جانبی فناوری باشد و با همین رویکرد کار در توسعه فناوری را دنبال کردیم. با توجه به این که محل استفاده از این محصولات حوزه پزشکی است این مرکز در دل بیمارستان شکل گرفته است. تمام پروژه‌های تعریف‌شده در قالب فنی و بالینی تعریف می‌شود.

پژوهشکده فناوری‌ها و تجهیزات پیشرفته پزشکی ۲۷ سال پیش در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) تهران تأسیس شد. هدف این مجموعه پژوهشی هدف توسعه فناوری را در چشم‌انداز خود دارد. در حال حاضر با ۴۰ پتنت تاییدشده ثبت بین‌الملل، قابلیت ورود محصولات متنوع به بازار پزشکی توسط شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه تجهیزات پزشکی همکار این پژوهشکده فراهم شده است.

بالغ بر ۲۰۰ نفر فارغ التحصیل دکتری و پسادکتری روی پروژه‌های تعریف شده پژوهشکده فناوری‌ها و تجهیزات پیشرفته پزشکی فعالیت دارند.

از محصولات پیشرفته پزشکی توسعه‌یافته به کمک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و این پژوهشکده می‌توان به ربات دستیار جراحی، دستگاه اسکن قلب، دستگاه‌های اسکن میکروسی‌تی پیش‌بالینی، سیستم‌ تصویربرداری PET، شبیه‌ساز جراحی لاپاراسکوپی و تجهیزات نمونه‌برداری بیوپسی اشاره کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب