تصویر روز ناسا از غول یخی منظومه شمسی
به گزارش گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از ناسا، سازمان هوانورری و فضای آمریکا که هر روز یک تصویر متفاوت از جهان شگفتانگیز ما را همراه با توضیح مختصری که توسط یک ستارهشناس حرفهای نوشته شده است، در وبسایت خبری خود منتشر میکند. ناسا تازهترین تصویر را به سیاره نپتون، غول یخی منظومهشمسی اختصاص داده است.
سیاره یخزده نپتون به شکل احاطه شده در یک حلقه در مرکز این تصویر و نزدیک به مادون قرمز تلسکوپ فضایی جیمز وب قرار دارد.
تصویر این تلسکوپ فضایی ده میلیارد دلاری نشان داده، نپتون با حلقههای عجیبی احاطه شده است که یکپارچه نیستند و تودههای ضخیم و درخشانی از غبار را دربردارند.
این سیاره خاموش و دورافتاده منظومهشمسی دورترین سیاره از خورشید به شمار میرود که حدود ۳۰ برابر دورتر از سیاره زمین است، اما در نمای خیره کننده تلسکوپ جیمزوب، ظاهر تاریک و شبح مانند این سیاره به دلیل متان اتمسفر است که نور مادون قرمز را جذب میکند. با این حال، ابرهای در ارتفاع بالا که مقدار بیشتری از متان اتمسفر سیاره نپتون را جذب میکنند، به راحتی در تصویر قابل تشخیص هستند.
نپتون به همراه سیاره کوتوله پلوتو تنها سیارههایی هستند که از زمین با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیستند.
تریتون، بزرگترین قمر نپتون که با نیتروژن منجمد پوشانده شده است، در نور خورشید منعکس شده از نپتون درخشانتر است که در بالا سمت چپ تلسکوپ جیمزوب دیده میشود.
منهای تریتون، هفت قمر از ۱۴ قمر شناخته شده نپتون را میتوان در میدان دید شناسایی کرد. تریتون تنها قمر کروی نپتون است و مابقی قمرهای دیگر این سیاره شکلهایی نامنظم دارند. حلقههای نیمه مخفی نپتون در این پرتره فضایی از سیاره دورافتاده منظومهشمسی قابل توجه هستند.
همچنین جزئیاتی از سیستم پیچیده حلقهها در تصویر جیمزوب برای نخستینبار پس از زمانی که نپتون در فضاپیمای وویجر ۲ در مردادماه سال ۱۹۸۹ دیده شد، مشاهده میشود.
انتهای پیام/