میکروبها اقیانوس را از نفت خام پاکسازی میکنند
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، گروهی از محققان زیست محیطی فرانسوی و ژاپنی نوعی میکروب نفت خوار یافتند که شکل قطرات این ماده را تغییر داده تا زیستتجزیه پذیر بودن آنها را بهبود دهند.
این محققان باکتری «Alcanivorax borkumensis» را در محیط آزمایشگاهی ایزوله و سپس به نفت خام اضافه کردند. در مرحله بعد آنها واکنش این دو با یکدیگر و اینکه چگونه باکتری نفت را به سرعت و با کارآمدی زیاد میبلعد، رصد کردند.
تری مک گنیتی و پیر فیلیپ لایوس با همکاری دانشکده علوم دانشگاه اسکس نیز مقالهای در این زمینه در همین نشریه منتشر کردهاند. تحقیقات پیشین نشان داده بود بسیاری از میکروبهای اقیانوس از نفت تغذیه میکنند و به تدریج نفتی که انسان قادر به پاکسازی آن نیست را از بین میبرند.
علاوه بر آن تحقیقات مذکور حاکی از آن بود که تا زمانیکه نفت خام به قطرات کوچک تجزیه نشود، چنین میکروبهایی نمیتوانند نفت خام را ببلعند.
در پژوهش جدید، محققان چگونگی فرآیند از بین رفتن نفت توسط میکروبهای دریایی را بررسی کردند. برای این منظور آنها باکتری Alcanivorax borkumensis را جمعآوری و در آزمایشگاه تست کردند.
آنها شاهد بودند که باکتری ورقههای نازک زیستی زیر میکروسکوپ، اطراف قطرات نفت را به دو شیوه متمایز ایجاد میکرد. در یک آزمایش نمونههای Alcanivorax borkumensis که در مجاورت نفت خام نبودند، در کنار قطرات این ماده قرار گرفتند.
گروههای باکتری روی قطره نفت متمرکز شدند و یک کره تشکیل شدند. این شکل کره مانند تا زمانیکه تمام قطره نفت بلعیده شد، باقی ماند؛ اما هنگامیکه محققان نمونههای باکتری که قبلا در مجاورت نفت خام بودند را در کنار این ماده قرار دادند، رفتار آنها پیشرفتهتر و متفاوت بود.
در اصل یک کره هنگام همگرایی میکروب با قطره، تشکیل شد؛ اما پس از آن برآمدگیهایی مانند انگشت نیز شکل گرفت که از کره بیرون میزدند و هرکدام با باکتری همگرا میشدند. در نتیجه فرآیند بلعیده شدن لکه نفتی بسیار سریعتر و کارآمدتر بود.
این پژوهش در نشریه ساینس منتشر شده است.
انتهای پیام/