آزمایشگاهی با هدف توسعه مفهومی و ارزیابی تاثیراجتماعی تأسیس میشود
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، دومین جلسه کارگروه نوآوری اجتماعی با حضور مسئول برگزاری کارگروههای ستاد توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم، دبیر کارگروه، اعضا و جمعی از کارشناسان و فعالان این حوزه برگزار شد. در این جلسه، طرح تاسیس یک آزمایشگاه با هدف توسعه مفهومی و اجرای پروژههای ارزیابی تاثیر اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت.
امیرعسگری دبیرکارگروه نوآوری اجتماعی گفت: مسئله ارزیابی تاثیر به عنوان یک حلقه مفقوده در بین طرحهای توسعهای کشور محسوب میشود که اعضای کارگروه نیز به این موضوع توجه ویژهای داشته و دارند.
به گفته دبیرکارگروه نوآوری اجتماعی، این آزمایشگاه، نوعی از فناوریهای نرم است که هدف آن ارزیابی پیشینی، به هنگام و پسینی اقداماتی و سیاستهایی است که هرگونه پیادهسازی آنها میتواند نتایج مثبت و یا مخربی برجای گذارد.
وی افزود: مواردی نظیر فقدان برهه آزمایش و خطا، کمبود سرمایهگذاری خطرپذیر و چالش برانگیز بودن برخی زیرساختهای حیاتی کشور، از جمله مواردی است که ضرورت تأسیس چنین آزمایشگاه ویژهای را بیشتر کرده است.
بر این اساس، طرح ایجاد آزمایشگاهی در این حوزه در قالب یک آزمایشگاه حوزه علوم انسانی و با هدف ارزیابی و ارزشیابی تاثیرات واقعی، عینی و ملموس طرحهای توسعهای با اولویت طرحهای سرمایهگذاری مورد بررسی کارشناسی کارگروه قرار گرفت. آزمایشگاهی که سعی دارد تا آنچه به عنوان تأثیرات نهایی طرحها و اقدامات و همچنین سیاستهای موجود را که با اولویت فازبندی طرحهای زیستبوم فناورانه و نوآورانه و خلاقانه برجای میماند، پیش از اجرایی نمودن طرحهای سرمایهگذاری ارزیابی کرده و اثربخشی نهایی آنها و همچنین تاثیرات مثبت و منفی اجراییسازی آنان را مورد سنجش قرار دهد.
انتهای پیام/