فعالیت ۳۰۰ شرکت دانشبنیان در حوزه فناوری زیستی و پزشکی دقیق
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدحسین متالهی اردکانی دبیر ستاد توسعه زیستی و پزشکی دقیق معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری امروز در نشستی خبری برنامهها و مأموریتهای این ستاد را ضمن بررسی زیست فناوری و اهمیت توسعه آن تشریح کرد.
وی گفت: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری طی یک دهه اخیر همواره پیگیر نفوذ فناوری در اقتصاد و ورود صنایع بزرگ کشور به واسطه فناوریهای راهبردی بوده است.
متالهی اردکانی با بیان اینکه در حال حاضر اکوسیستم کارآفرینی و ادبیات رایج در دانشگاهها، استارت آپها و کل کشور مدیون تلاش معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری بوده است، گفت: البته اگر به صورت کلان، نفوذ فناوری در اقتصاد را مشاهده کنیم، میبینیم سهم دانش بنیان در تولید ناخالص داخلی جای رشد زیاد دارد.
به گفته دبیر ستاد توسعه فناوری زیستی و پزشکی دقیق معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری باید برای تاثیر بیشتر فناوری در تولید ناخالص داخلی و اقتصاد کلان به سمت توسعه فناوریها نوین برویم؛ طی این سالها توجه به فناوریهای آینده ساز توجه به ایدهها عمق نگاه را کمتر کرده است.
وی گفت: توجه به توسعه فناوری راهبردی، ساختن زیرساختها و ورود به مسابقات فناوری از اهداف ستادهای توسعه است.
متالهی اردکانی عنوان کرد: ستاد زیست علاوه بر رسالت کلان پیرو قانون شورایعالی انقلاب فرهنگی، یک نگاه کلان به این حوزه دارد که منحصر به بخش خاصی از زنجیره تبدیل علم به ثروت نیست. ما اهتمام ویژهای به توسعه فناوری راهبردی داریم.
به گفته متالهی اردکانی، در حال حاضر ۳۰۰ شرکت دانش بنیان در حوزه زیست فناوری و پزشکی دقیق فعالیت میکنند.
وی ادامه داد: فناوری در کشور درخت تنومند کهنسالی شده و سابقه زیادی در این حوزه دارد به طوریکه به بیش از ۱۷ کشور صادرات محصولات فناورانه زیستی موفقیت آمیز بوده است.
وی گفت: اکنون علاوه بر تولید و صادرات داروهای بیولوژیک به سمتی پیش رفته ایم که به فکر انتقال دانش فنی هستیم.
وی با بیان اینکه زیست یک تکنولوژی نوظهور نیست و سابقه آن به قدمت زندگی بشر می رسد، گفت: البته که معنای زیست فناوری در حال توسعه است.
وی با بیان اینکه اکنون انقلاب زیستی آغاز شده است، گفت: با استناد به گزارش های بین المللی از ۲۰۳۰ تا ۲۰۴۰ ، انقلاب زیستی به صورت سالانه اثر ۴ تریلیون دلاری خواهد داشت که این موضوع علاوه بر کشورهای پیشرو در کشورهای همسایه نیز مشهود است.
متالهی اردکانی گفت: کشور ما، ظرفیت های انسانی منحصر به فردی در زمینه بیوتکنولوژی دارد که می تواند با همت ویژه و فاصله زمانی کوتاهی کشور را به مسابقه فناورانه ای فراخواند.
وی با اشاره به برنامه های ستاد گفت: برای توانمندسازی جامعه دانشگاهی و شرکتهای دانش بنیان و از سوی دیگر توسعه فناوری زیستی جدید نیاز به زیرساختهای ملی داریم که این موضوع در ستاد توسعه فناوری زیستی در حال پیگیری است.
حمایت از پروژ های دانشگاهی در ۶ محور با همکاری صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران
متالهی اردکانی گفت: قرار است با همکاری صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران در ۶ فناوری جامعه پژوهشی را درگیر زیست فناوری کنیم.
وی با اشاره با حوزه های این طرح های پژوهشی گفت: ایمنی درمانی و درمان سرطان، ژن درمانی، داروهای مبتنی بر نوکلئیک اسید و میکروبیوم، توسعه و طراحی سویه های صنعتی و بایومولکولها، اصلاح نژاد مولکولی حوزه هایی هستند که بر اساس آن پایان نامه ها و رساله های دکتری حمایت می شوند.
پروژه های مرغ لاین پیگیری می شوند
وی با اشاره به پیگیری پروژه های مربوط به «مرغ لاین» در ستاد توسعه زیست فناوری تصریح کرد: اهمیت مرغ لاین بر ما پوشیده نیست اما باید با یک واقعگرایی با این موضوع برخورد کنیم. اینکه این صنعت در نهادههای زیستی کاملاً وابسته به خارج باشد اشکال بزرگی است.
متالهی اردکانی تصریح کرد: طی ۲۰ سال گذشته کل مرغ کشور از مرغ آرین تأمین میشد اما امروز اینطور نیست. پیشرفت در اصلاح نژاد مولکولی بسیار زمانبر است و شرکتهای مطرح دنیا در این حوزه، سابقه چند ده ساله اصلاح نژاد دارند و از همه دنیا گونهها را جمعآوری کرده و ژنهای خوب را نگهداری میکنند.
وی با بیان اینکه نکته بسیار مهم اینکه بایستی زمانبر بودن این پروژهها درنظر گرفته شود، گفت: همچنین باید راهکارهای غیراصلاح نژادی درنظر گرفته شده و مزایای مرغ آرین به رقبای آن نیز معرفی شود. متالهی تأکید کرد: اگر ۳۰ درصد بازار کشور مرغ آرین باشد دیگر سایه تهدید برداشته خواهد شد.
انتهای پیام/