کیمیاگر آبی؛ ساخت سلولهای خورشیدی با استفاده از غبار ماه
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، بزرگترین چالش برای حضور دائمی انسان در ماه و فراتر از آن، هزینه سرسام آور ارسال تجهیزات و تدارکات از زمین است. ناسا و دیگر آژانسهای فضایی بر این باورند که بهترین راه برای غلبه بر این مشکل استفاده از منابع محلی برای تولید مواد مورد نیاز است.
«آلکمیست آبی» (Blue Alchemist) یا کیمیاگرآبی که از سال ۲۰۲۱ در دست توسعه است، مثالی از این موضوع است. مفهوم اصلی توسعه یک فرآیند کامل است که خاک ماه را که به طور رسمی با نام رگولیت شناخته میشود از یک طرف میگیرد و سلولهای خورشیدی کامل و محصولات دیگر را از طرف دیگر بیرون میکشد.
کیمیاگرآبی با استفاده از یک ماده خام شبیه سازی شده رگولیت ماه که بر روی زمین ایجاد شده و اندازه دانهها و همچنین عناصر موجود در آن را تقلید میکند. کیمیاگر آبی از یک سری مراحل برای ذوب کردن ماده در دمای ۱۶۰۰ درجه سانتی گراد (۲.۹۱۲ درجه فارنهایت) و سپس حذف عناصر مختلف با استفاده از الکترولیز و روشهای دیگر استفاده میکند و یک سیستم بدون تماس مواد مذاب را از یک مرحله به مرحله بعد منتقل میکند. همه اینها را میتوان در شرایط ماه نیز تکرار کرد.
طی این فرآیند، اکسیژن جوشانده و جمع آوری میشود. سپس فلزات از جمله آهن، آلومینیوم و سیلیکون استخراج میشوند. محصول نهایی سیلیکونی است که بیش از ۹۹.۹۹۹ درصد خالص است که برای سلولهای خورشیدی مناسب است و برای تولید آن نیازی به روشهای سمی یا انفجاری نیست. حتی شیشهای که برای پوشش دادن سلولهای ساخته شده از سیلیکون استفاده میشود، محصول کیمیاگر آبی است. به گفته بلو اوریجین، این موضوع در کنار عاری بودن از انتشار، آن را به سیستمی سازگارتر با محیط زیست برای استفاده روی زمین تبدیل میکند.
پت ریمیس، معاون مدیریت توسعه سیستمهای فضایی گفت: استفاده از منابع گسترده در فضا به نفع زمین بخشی از ماموریت است، وما با دریافت این سرمایه گذاری از ناسا برای پیشبرد نوآوری خود الهام گرفتیم ابتدا ما راه انسانها را به ماه باز میکنیم، سپس شروع به زندگی در خارج از زمین میکنیم.
انتهای پیام/