دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با دریافت بودجه نظامی؛

تحقیقات برای ادغام سلول‌های مغز انسان با هوش مصنوعی آغاز شد

تحقیقات برای ادغام سلول‌های مغز انسان با هوش مصنوعی آغاز شد
تحقیقات در زمینه رشد سلول‌های مغزی انسان روی تراشه‌های سیلیکونی، با قابلیت‌های یادگیری پیوسته جدید به کمک هوش مصنوعی، در برنامه معتبر تحقیقات کشف اطلاعات و امنیت ملی، حدود ۶۰۰ هزار دلار جایزه دریافت کرد.
کد خبر : 859247

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، تحقیقات دانشگاه موناش در زمینه رشد سلول‌های مغزی انسان روی تراشه‌های سیلیکونی، با قابلیت‌های یادگیری پیوسته جدید برای تبدیل یادگیری ماشین، در برنامه معتبر تحقیقات کشف اطلاعات و امنیت ملی، حدود ۶۰۰ هزار دلار جایزه دریافت کرده است.

این برنامه تحقیقاتی جدید به سرپرستی پروفسور عدیل رازی، از موسسه سلامت مغز و روان ترنر، با همکاری استارت‌آپ کورتیکال لبز ملبورن، شامل رشد حدود ۸۰۰ هزار سلول مغزی است که در یک ظرف زندگی می‌کنند و سپس برای انجام وظایف هدفمند آموزش می‌بینند. سال گذشته توانایی سلول‌های مغزی در انجام یک بازی کامپیوتری ساده شبیه به تنیس به نام «پونگ» توجه جهانی را برای تحقیقات این تیم به خود جلب کرد.

به گفته پروفسور رازی، کار این برنامه تحقیقاتی با استفاده از سلول‌های مغزی کشت شده در آزمایشگاه که روی تراشه‌های سیلیکونی تعبیه شده اند،   زمینه‌های هوش مصنوعی و زیست شناسی مصنوعی را برای ایجاد پلتفرم‌های محاسباتی زیستی قابل برنامه ریزی ادغام می‌کند.

این قابلیت فناوری در آینده ممکن است در نهایت از عملکرد سخت افزار‌های موجود و صرفا مبتنی بر سیلیکون پیشی بگیرد.

نتایج چنین تحقیقاتی پیامد‌های قابل توجهی در زمینه‌های مختلف مانند برنامه ریزی، رباتیک، اتوماسیون پیشرفته، رابط‌های مغز_ماشین و کشف دارو خواهد داشت که به استرالیا یک مزیت استراتژیک قابل توجه می‌دهد.

به گفته پروفسور رازی، این پروژه از سوی موسسه معتبر استرالیایی مورد حمایت مالی قرار گرفته است؛ چرا که نسل جدید کاربرد‌های یادگیری ماشین، مانند خودرو‌ها و کامیون‌های خودران، هواپیما‌های بدون سرنشین مستقل، ربات‌های تحویل دهنده، دستگاه‌های هوشمند و ابزار‌های پوشیدنی، نیاز به نوع جدیدی از هوش ماشینی دارند که در طول عمر قادر به یادگیری باشند.


این «یادگیری مستمرمادام العمر» به این معنی است که ماشین‌ها می‌توانند مهارت‌های جدید را بدون به خطر انداختن مهارت‌های قدیمی به دست آورند، با تغییرات سازگار شوند و دانش آموخته‌های قبلی را برای وظایف جدید به کار گیرند - همه این‌ها در حالی است که منابع محدودی مانند قدرت محاسباتی، حافظه و انرژی را حفظ می‌کنند. هوش مصنوعی فعلی نمی‌تواند این کار را انجام دهد و از فراموشی فاجعه بار رنج می‌برد.

در مقابل، مغز در یادگیری مداوم مادام العمر برتری دارد.

هدف این پروژه رشد سلول‌های مغز انسان در یک ظرف آزمایشگاهی به نام سیستم «برین دیش» (DishBrain) است تا مکانیسم‌های مختلف زیستی که زمینه ساز یادگیری مداوم مادام العمر هستند را درک کند.

رازی می‌گوید: ما از این کمک مالی برای توسعه ماشین‌های هوش مصنوعی بهتر استفاده خواهیم کرد که ظرفیت یادگیری این شبکه‌های عصبی بیولوژیکی را تکرار می‌کنند. این امر به ما کمک خواهد کرد تا ظرفیت سخت افزار روش‌ها را تا جایی ارتقا دهیم که جایگزین مناسبی برای محاسبات سیلیکونی شوند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب