جدیدترین تصویر زمین و ماه از مریخ / همسایه ما را چه شکلی میبیند؟
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری آنا، مدارگرد مریخ سازمان فضایی اروپا «ESA» که در حال عکاسی از اجرام کیهانی در حال حرکت در آسمان مریخ است این تصاویر جذاب را در حین چرخش سیاره سرخ به ثبت رسانده که برای افراد ناآشنا، ممکن است مانند نقاط و حبابهای سفید مبهم در پسزمینه خاکستری به نظر برسند؛ اما آنچه مشاهده میکنید در واقع یک عکس بسیار نادر از زمین و ماه بوده که در مریخ - ۱۸۷ میلیون مایل دورتر - گرفته شده است.
نقطه سفید زمین و حباب کم نورتر، ماه است. این صحنه توسط مدارگرد مریخ آژانس فضایی اروپا شکار شده که ۲۰ سال بوده دور سیاره سرخ میچرخد. این کاوشگر نمایی نادر از ماه را که در فاصله ۱۸۶.۴ میلیون مایلی دور سیاره ما در حال چرخش است، ثبت کرد.
مدارگرد مریخ در تلاش است آب زیرسطحی را که میتواند نشانهای از وجود حیات باشد در اجرام آسمانی مریخ رصد کند.
«خورخه هرناندز برنال» یکی از اعضای گروه «مارس اکسپرس» میگوید: در این عکسهای فوری ساده از کاوشگر، زمین به اندازه یک مورچه است که از فاصله ۱۰۰ متری دیده میشود جایی که همه ما بر روی آن زندگی میکنیم؛ اگرچه ما قبلاً چنین تصاویری را دیدهایم؛ اما هنوز باید با دیدن آن مکث و فکر کرد؛ ما باید مواظب نقطه آبی کمرنگ باشیم، سیاره دیگری برای ما وجود ندارد.
این فضاپیمای کاوشگر، یک مکعب در حدود پنج فوت در۶ فوت با دو آنتن رادار ۶۰ فوتی بوده؛ دوربین نظارت بصری در مریخ اکسپرس قبلاً تکامل یک ابر دراز نادر را کشف کرده بود که بر فراز یکی از معروفترین آتشفشانهای مریخ به نام «Arsia Mons» به ارتفاع ۲۰ کیلومتر معلق است.
از زمان آغاز عملیات علمی این کاوشگر در سال ۲۰۰۴، این مدارگرد بادوام دیدگاهی کاملاً جدید از همسایه جذاب زمین در اختیار دانشمندان قرار داده؛ این فضاپیما هزاران نمای سهبعدی چشمگیر با وضوح بالا از سطح مریخ ارسال کرده است.
یکی از ابزارهای مریخ اکسپرس، مواد معدنی هیدراتهای را کشف کرده که فقط در آب مایع تشکیل میشوند و تأیید میکنند که مریخ زمانی بسیار مرطوبتر از امروز بوده است.
ابزار دیگری نیز به اندازه کافی یخ را در کلاهکهای قطبی شناسایی کرد که یک اقیانوس جهانی به عمق ۳۶ فوت ایجاد کرد و دشتهای همیشه منجمد گسترده در اطراف قطب جنوب را آشکار کرد. این مأموریت نشانههایی از وجود احتمالی متان را یافت که به آتشفشان فعال و فرآیندهای بیوشیمیایی روی زمین نسبت داده میشود.
انتهای پیام/