مولکول جلوگیری از پیری کشف شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، با گذر زمان برخی از سلولهای بدن دیگر به شیوه درست کار نمیکنند و به سلولهای زامبی بدون عملکرد تبدیل میشوند. اندک اندک این سلولها تجمیع میشوند و ممکن است به پیر شدن بافتها منجر شوند.
تحقیقی جدید که اخیرا در ژورنال Aging منتشر شده یک مولکول جدید شناسایی کرده که سلولهای در حال از بین رفتن را در بافتهای کشت شده در آزمایشگاه شناسایی میکند و همزمان روی سلولهای سالم تاثیری نمیگذارد.
مولکول مذکور CUDC-۹۰۷ نام دارد و میتواند سلولهای قدیمی باقیمانده در بدن پس از درمان سرطان را از بین ببرد.
سلولها در بدن انسان در طول حیات وی تحت تاثیرانواع فشارها از جمله اشعههای خورشیدی قرار میگیرند که ممکن است به تجمیع جهشها منجر شود.
بدن انسان در مقاطع حساسی برای جلوگیری از جهش سلولها و سرطانی شدن آنها مکانیسمهای دفاعی را فعال میکند که سبب میشود آنها را در فرایندی خود را از بین ببرد یا این سلولها پیر شوند.
این سلولهای زامبی بین حیات و مرگ هستند و در آنها هیچ سلولی با وجود زنده بودن، عمل نمیکند و همچنین محصولاتی میسازد که وضعیت زامبی را در سلولهای سالم دیگر اطراف آن تقلید میکند.
در افراد جوان بدن این سلولها را از بین میبرد و بافت را پاکسازی میکند. اما با افزایش سن، سیستم ایمنی بدن این فعالیت حیاتی را انجام نمیدهد و در نتیجه سلولهای زامبی در بافتها تجمیع میشوند و به سالمندی منجر میشوند.
برخی داروهای ضد پیری توانایی از بین بردن سلولهای قدیمی را نشان داده اند و احتمالا مدت زمان حیات و کیفیت زندگی حیوانات را ارتقا میدهند.
تحقیق جدید نشان داد CUDC-۹۰۷ میتواند سلولهای قدیمی را به طور کارآمد و خاص ویران کند و عوارض جانبی اندکی روی سلولهای سالم خواهد داشت. پژوهشگران اکنون امیدوارند تا تست روی مدلهای حیوانی را آغاز کنند و اگر به نتایج خوبی دست یابند، آزمایش بالینی را انجام دهند.
آنها معتقدند مولکول مذکور را میتوان برای جلوگیری از تجمیع سلولهای پیر در شرایط دیگر مانند بیمار آلزایمر نیز به کار برد.
انتهای پیام/