ضرورت توسعه سرمایه اجتماعی برای جلوگیری از مهاجرت بازیگران استارتآپها
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیامک آزادی در نشست تخصصی جایگاه علم و فناوری در تحقق برنامههای توسعه کشور و راهکارهای ارتقای نقش و اثربخشی نظام علم و فناوری در برنامه هفتم که توسط سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: متاسفانه در هیچکدام از برنامههای توسعه گذشته چشمانداز روشنی از توسعه در بخشهای مختلف ترسیم نشده است.
وی ادامه داد: هماهنگی سیاستهای علم و فناوری و توسعه صنعتی مسئلهای جدی است که در این برنامهها به آن پرداخته نشده و این موضوع باعث شده تا شاهد جهتگیریهای سلیقهای در حوزه علم و فناوری باشیم، به گونهای که توجه به هر بخش از حوزه علم و فناوری براساس همین نگاه بوده است.
رئیس پارک علم و فناوری کرمانشاه مهمترین چالش در حوزه علم و فناوری در سطح کلان را عدم وجود نظریه جامع برای این حوزه دانست و گفت: این موضوع منجر به این شده تا به یک مدل اجرایی مناسب در این حوزه نرسیم و تعابیر و گویشهای مختلف در این باره ایجاد شود.
آزادی عنوان کرد: نداشتن یک نظریه جامع در حوزه علم و فناوری، هدر رفت منابع را هم در کشور به دنبال دارد، چرا که زیرساختهای مختلفی ایجاد شده، اما برخی از آنها تولید محتوایی ندارند.
وی در ادامه به یکی دیگر از مشکلات برنامههای توسعه اشاره کرد و گفت: برنامههای توسعهای که تاکنون داشتهایم نتوانستهاند اولویتهایی مثل حوزه علم و فناوری را برای توسعه کشور تببین و اجرایی کنند.
رئیس پارک علم و فناوری کرمانشاه تاکید کرد: گاها اعتبارات کلانی برای توسعه یک حوزه اختصاص میدهیم، درحالی که اگر یک چهارم همان اعتبار را به حوزه فناوری بدهیم اثربخشی قابل توجهی را در حوزه شکلگیری و توسعه کسب و کارهای فناورانه شاهد خواهیم بود.
آزادی در ادامه از فعالان حوزه علم و فناوری به عنوان سرمایههای اجتماعی نام برد و گفت: متاسفانه در برنامههای توسعه به ضرورت توسعه سرمایه اجتماعی بعنوان پیشنیاز توسعه اقتصادی توجه نشده و اگر این توجه صورت نگیرد، شاهد کنارهگیری بازیگران اصلی و استارتآپها از این حوزه و یا مهاجرت آنها خواهیم بود.
وی با بیان اینکه برای کمک به توسعه اقتصاد دانشبنیان باید نگاه مدیریتی به این بخش هم دانشبنیانی باشد، افزود: اقتصاد دانشبنیان نیازمند حکمرانی دانشبنیان است.
انتهای پیام/