مانیتور کیفیت هوا برای تشخیص ویروس ساخته شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، محققان دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس (Washington University in St. Louis) با ترکیب پیشرفتهای اخیر در فناوری نمونهبرداری «آئروسل» (ذرات گرد و غبار معلق در هوا) و تکنیک حسگر زیستی فوق حساس، یک مانیتور ایجاد کردهاند که میتواند هر یک از انواع ویروس (ویروس کووید-۱۹، آنفولانزا، آراسوی) را در یک اتاق در حدود ۵ دقیقه شناسایی کند.
این دستگاه ارزانقیمت میتواند در بیمارستانها و مراکز مراقبتهای بهداشتی، مدارس و مکانهای عمومی برای کمک به شناسایی ویروس کووید-۱۹ و نظارت بالقوه برای سایر آئروسلهای ویروس تنفسی، مانند آنفولانزا و سینسیشیال تنفسی (RSV, syncytial virus) (شایعترین علت بیماری دستگاه تنفسی تحتانی در نوزادان و نیز مهمترین پاتوژن در کودکان کم سن) استفاده شود.
جان سیریتو (John Cirrito) استاد نورولوژی دانشکده پزشکی مک کلوی (McKelvey) گفت: «در حال حاضر هیچچیزی وجود ندارد که به ما بگوید یک اتاق چقدر امن است. اگر در اتاقی با ۱۰۰ نفر هستید، و نمیخواهید پنج روز بعد بفهمید که آیا ممکن است بیمار هستید یا نه. این دستگاه میتوانید بلافاصله یا هر ۵ دقیقه یکبار تشخیص دهد که آیا در اتاق یک ویروس زندهای وجود دارد یا خیر».
این مانیتور سرعت دبی (حجم آب جابجا شده از یک مقطع مشخص در مدتزمان مشخص) هزار لیتر در دقیقه دارد که آن را به یکی از پرسرعتترین مانیتوها تبدیل میکند و همچنین عرض آن ۱ فوت و ارتفاع آن ۱۰ اینچ است که هنگام شناسایی ویروس روشن میشود و به مدیران هشدار میدهد که جریان و گردش هوا را در اتاق افزایش دهند.
این مانیتور در آپارتمان دو بیمار مبتلابه کووید مثبت آزمایش شد. نتایج «پیسیآر» (PCR) نمونههای هوا از اتاقخوابها با نمونههای هوای جمعآوریشده از اتاق کنترل عاری از ویروس مقایسه شد. این دستگاهها «آرانای» ویروس (RNA) (انواعی از ویروسها هستند که ژنوم یا ماده ژنتیکی آنها از نوع آرانای "RNA" است) را در نمونههای هوای اتاقخوابها شناسایی کرد، اما هیچکدام را در نمونههای هوای اتاق کنترل شناسایی نکرد.
انتهای پیام/