دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

تولید پانسمان‌های پلیمری برای درمان زخم‌های دیابتی

تولید پانسمان‌های پلیمری برای درمان زخم‌های دیابتی
محققان پژوهشگاه رویان موفق به تولید پانسمان پلیمری شدند که برای درمان زخم‌های دیابتی به کار گرفته می‌شود.
کد خبر : 856269

حامد دائمی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه رویان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره به اینکه تمام تحقیقات در رویان بر مبنای مواد گیاهی و جانوری است، گفت: طرح تولید پلیمر‌های طبیعی به‌عنوان یک طرح کلان مادر محسوب شده که سایر طرح‌ها از آن مشتق می‌شود. در حال حاضر یک طرح جدی برای دو پانسمان وجود دارد که برای ورود به بازار در حال اخذ مجوز آن هستیم و امیدواریم مراحل این فرآیند با موفقیت انجام شود، زیرا در صرفه‌جویی ارزی نقشی مؤثر دارد.

وی با بیان اینکه پانسمان‌های جدید برای عموم مردم قابل استفاده است، اظهار کرد: قالب پانسمان‌هایی موجود در بازار وارداتی هستند و تولیدکننده این پانسمان‌ها در کشور محدود است؛ بنابراین به دلیل تنوع کم محصول در بازار با یک چالش بزرگ روبرو هستیم.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه رویان با اشاره به اینکه هدف از تولید پانسمان جدید درمان زخم‌های دیابتی است، تصریح کرد: زخم‌پوش‌های جدید علاوه بر درمان زخم‌های دیابتی بر زخم‌های بستر یا فشاری و حفره‌ای نقش مؤثری دارد. در کشور برای درمان این زخم‌ها پانسمان مناسبی وجود ندارد؛ بنابراین درصدد برآمدیم تا در این خصوص اقدامی انجام دهیم.

دائمی با بیان اینکه پانسمان برای انواع زخم‌ها متفاوت است، عنوان کرد: برای سوختگی و زخم عروق هر کدام بر اساس شرایط خاص پانسمان خاصی وجود دارد، اما برای این نوع زخم‌ها تاکنون در کشور پانسمانی تولید نشده، اما اکنون در این پژوهشگاه برای اولین بار موفق به تولید آن شدیم.

به گفته وی؛ کارآمدی این پانسمان بر چندین بیمار آزمایش شده و پزشکان مشاهده کردند که کیفیت این پانسمان با محصولات خارجی برابری می‌کند و برای اجرایی شدن این طرح فناورانه نیاز داریم تا طرح وارد مرحله کارآزمایی بالینی شود و در صورت تأییدیه‌های نهایی امکان ورود این محصول به بازار فراهم می‌شود.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه رویان با اشاره به کاربرد فناوری در تولید پانسمان‌های جدید برای زخم‌های دیابت، اظهار کرد: پانسمان‌ها جزء محصولات های‌تک یا محصولاتی با فنّاوری بالا محسوب می‌شوند. این امر نیاز به یک تحقیق و توسعه حرفه‌ای دارد و جهت توسعه این پانسمان از سال ۱۳۹۵ آغاز به کارکردیم و بخشی از تحقیق و توسعه آن علمی و بخش دیگری از آن دستگاهی است.

وی با بیان اینکه موفق به ساخت برخی از دستگاه‌ها و ادوات موردنیاز برای تولید زخم‌پوش‌ها شدیم، عنوان کرد: پلیمر‌های طبیعی با منشأ گیاهی و حیوانی در این پانسمان‌ها استفاده می‌شود و جذب ترشحات زخم می‌تواند از ویژگی‌های بارز و برجسته این زخم‌پوش باشد. زخم‌های حفره‌ای عفونت و ترشح بسیار بالایی دارد و ترشحات زخم بیمار با این زخم‌پوش جدید جذب می‌شود. اگر این پانسمان به فرآیند ترمیم و التیام زخم نیز کمک کند، یک ویژگی مضاعف محسوب می‌شود. منشاء پانسمان‌ها بسته به نوع کاربرد می‌تواند گیاهی، جانوری، گیاهی‌جانوری یا جانوری باشد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه رویان با بیان اینکه از چه حیوانی در تولید زخم‌پوش‌ها استفاده می‌کنیم، اظهار کرد: مواد اولیه برای کاربرد‌های پژوهشی توسط این پژوهشگاه استخراج می‌شود، اما مجوز استفاده انسانی از مواد استخراج‌شده را در این زخم‌پوش‌ها نداریم؛ بنابراین مواد اولیه این پانسمان‌ها را وارد می‌کنیم. در کاربرد‌های پژوهشی پانسمان‌ها از جلبک به‌عنوان منبع گیاهی و موش به‌عنوان منبع جانوری استفاده می‌کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته