دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

کشف ستار‌ه‌های دنباله‌دار روی خورشید

کشف ستار‌ه‌های دنباله‌دار روی خورشید
مدارگرد خورشیدی آژانس فضایی اروپا (SolO, European Space Agency’s Solar Orbiter) رویدادی جدید در خورشید را گزارش داد که شبیه سقوط ستارگان است.
کد خبر : 856154

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مدارگرد خورشیدی آژانس فضایی اروپا (SolO, European Space Agency’s Solar Orbiter) که یک ماهوارهٔ برنامه‌ریزی شده برای رصد خورشید است،  رویدادی جدید را که شبیه سقوط ستارگان و یا گلوله‌های آتشین شهاب بود، در قسمت داخلی پلاسما خورشید مشاهده کرد. این رویداد جدید باران تاجی یا کورونال (coronal rain) نام دارد.

در «باران تاجی» (coronal rain) آبی وجود ندارد بلکه یک فرایند تراکم است که در آن بعضی از مواد آتشین خورشید، به دلیل افت ناگهانی دما به هم می‌چسبند.

پتریک انتولین (Patrick Antolin)،  استادیار دانشگاه نورثامبریا (Northumbria University) و ستاره‌شناس درمورد این رویداد می‌گوید: «تاج درونی خورشید آن‌قدر داغ است که ممکن است هرگز نتوانیم آن را در محل با یک فضاپیما کاوش کنیم. بااین‌حال، مدارگرد، به‌اندازه‌ای نزدیک به خورشید می‌چرخد که می‌تواند پدیده‌های کوچک را تشخیص دهد.»

وی ادامه  می‌دهد: «تشخیص باران تاجی یک گام بزرگ به جلو برای فیزیک خورشیدی است؛ زیرا سرنخ‌های مهمی در مورد اسرار اصلی خورشیدی، مانند چگونگی گرم شدن آن تا میلیون‌ها درجه، به ما می‌دهد».

طبق گزارش کارشناسان، افزایش فشردگی در زیر توده‌ها نشان می‌دهد که گاز تا یک‌میلیون درجه گرم می‌شود، و در حین سقوط، این گرما چند دقیقه باقی می‌ماند. تاج خورشید نازک و دارای چگالی کم است و مواد زیادی را از توده‌ها جدا نمی‌کند، بنابراین دانشمندان فکر می‌کنند بیشتر ستار‌های دنباله‌دار دست‌نخورده به سطح خورشید می‌رسند.

تا به امروز، تأثیرات این رویداد گزارش نشده است. مشاهدات نشان می‌دهد که این فرآیند می‌تواند روشنایی کوتاه و قوی با موجی از مواد و امواج ضربه‌ای به سمت بالا ایجاد کند که گاز لایه بالای خورشید را دوباره گرم می‌کند.

این مشاهدات قرار است در نشست ملی نجوم سال ۲۰۲۳ (National Astronomy Meeting (NAM ۲۰۲۳)) توسط پتریک انتولین ارائه شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب