استفاده از خون بند ناف نوزادان در درمان ۸۰ نوع بیماری
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، راحله طهماسبی معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی استان آذربایجان غربی از آمادگی ارائه خدمات نگهداری نمونه خون بند ناف نوزادان در بانک خون رویان جهاد دانشگاهی خبر داد و گفت: فرآیند اخذ نمونهها به این صورت بوده که اولیای متقاضی با مراجعه به مرکز بانک خون رویان واقع در ساختمان جهاد دانشگاهی اقدام میکنند.
وی با بیان اینکه اکنون بر اساس استاندارد بانک خون جهانی قرارداد برای ۲۵ سال با مشتریان منعقد میشود، ادامه داد: محققان و کارشناسان اعتقاد دارند که نمونه خون بندناف با توجه به شرایطی که فریز میشود تا مادامالعمر قابل نگهداری و استفاده است. نمونههای اخذ شده از نوزادان در مقابل حوادث غیرمترقبه تحت پوشش بیمه قرار دارند.
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی استان آذربایجان غربی به ویژگیهای و مزایای خون بند ناف اشاره کرد و گفت: خون بندناف خونی است که پس از تولد در بندناف، جفت باقیمانده و دور ریخته میشود و برداشت نمونه خون از بند ناف هیچ خطری برای مادر و نوزاد ندارد که یک عمل غیرتهاجمی به حساب میآید و طبق گزارشهای علمی مستند؛ این نمونهها در آینده برای درمان ۸۰ نوع بیماری کارگشا هستند.
طهماسبی افزود: سلولهای بنیادی که در خون بند ناف باقی میماند جمعآوری و بلافاصله با اتخاذ تمهیدات بهداشتی به بانک خون ارسال میشوند. بر اساس استانداردها جداسازی سلولهای بنیادی از نمونهها در ۷۲ ساعت اولیه زایمان باید انجام شود که در جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی اکنون کار جداسازی سلولهای بنیادی کمتر از ۲۴ ساعت انجام میشود.
وی تأکید کرد: نمونههای ذخیره شده سالیانه توسط شرکت EORS انگلستان مورد بازرسی و ممیزی قرار میگیرند.
انتهای پیام/