دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تلاش‌های بی‌سابقه ژاپن برای تقویت صنعت تراشه

تلاش‌های بی‌سابقه ژاپن برای تقویت صنعت تراشه
ژاپن در تلاش است تا با حمایت از شرکت‌های مختلف صنعت تراشه‌سازی خود را تقویت کند و گسترش دهد، در همین راستا تصمیم به مدیریت صادرات آن گرفته است!
کد خبر : 854832

به گزارش خبرنگار گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، هیئت مدیره شرکت JSR ژاپن (سازنده مواد نیمه رسانا) امروز برای گفتگو درباره خرید احتمالی شرکت توسط یک صندوق تحت حمایت دولت به مبلغ چند میلیارد دلار جلسه برگزاری می‌کند که این اقدام نشان دهنده تسریع تلاش‌های کشور ژاپن برای تقویت صنعت تراشه آن است.

علاوه‌براین، تراشه‌سازان و دولت اقدامات متعددی  نظیر سرمایه‌گذاری‌های گسترده برای احیای صنعت نیمه رساناسازی خود انجام داده‌اند که به برخی از آن‌ها اشاره می‌شود: 

 کدام شرکت‌ها سرمایه گذاری می‌کنند؟

شرکت تولید نیمه رسانا‌سازی تایوان (TSMC) در ماه نوامبر (آذر) از برنامه ساخت یک کارخانه تراشه ۷ میلیارد دلاری در جزیره کیوشو خبر داد که قرار است تولید تراشه‌های ۱۲ و ۱۶ نانومتری در سال ۲۰۲۴ را آغاز کند.

گروه سونی  و شرکت سازنده قطعات خودرو دنسو که از تراشه‌های ساخت شرکت تولید نیمه رسانا‌سازی تایوان استفاده خواهد کرد نیز سرمایه گذاران این پروژه هستند.

شرکت آمریکایی تراسه‌سازی میکرون نیز در ماه مه (خرداد) اعلام کرد که قصد دارد تا ۵۰۰ میلیارد ین (۳.۵ میلیارد دلار) در فناوری فرابنفش شدید (EUV) طی چند سال آینده با حمایت دولت ژاپن سرمایه گذاری کند. گفته می‌شود این نخستین تراشه‌سازی خواهد بود که فناوری فرابنفش را برای تولید تراشه به ژاپن می‌آورد.

برخی از منابع در ماه مارس به رویترز گفتند که سامسونگ الکترونیکس در حال بررسی راه اندازی نخستین خط تست بسته بندی تراشه خود در ژاپن در نزدیکی مرکز تحقیق و توسعه فعلی خود در یوکوهاما است.

شرکت «راپیدوس» که وابسته به دولت است در فوریه ۲۰۲۳ (اسفند) میلادی اعلام کرد یک واحد تراشه سازی در چیتوس (مرکز تولید کشور در شمال جزیره هوکایدو) می‌سازد.

شرکت راپیدو  نیز که با ماشین‌های تجاری بین‌المللی آی‌بی‌ام قرارداد دارد، به دنبال توسعه و تولید تراشه‌های ۲ نانومتری پیشرفته و راه‌اندازی خط نمونه اولیه آن در سال ۲۰۲۵ است.

برنامه‌های رشد و یارانه‌ها

ژاپن که شاهد کاهش سهم خود از بازار نیمه رسانای جهانی از ۵۰ درصد در اواخر دهه ۱۹۸۰ به حدود ۱۰ درصد در زمان حاضر بوده است، قصد دارد با تشویق سرمایه گذاری و ارائه اشکال مختلف حمایت، فروش تراشه‌های ساخته شده در این کشور را تا سال ۲۰۳۰ به ۱۵ تریلیون ین برساند و برای دستیابی به این هدف، از مشوق‌های سرمایه گذاری و پشتیبانی به شیوه‌های مختلف استفاده می‌کند.

دولت ژاپن، ۴۷۶ میلیارد ین یا حدود نیمی از هزینه مورد انتظار ساخت کارخانه تراشه‌سازی را به شرکت شرکت تولید نیمه رسانا‌سازی تایوان پیشنهاد داده است.

شرکت رپیدوس نیز ۷۰ میلیارد ین از سرمایه اولیه مورد نیاز خود را از طریق دولت تامین کرده و رسانه‌های محلی در ماه آوریل گزارش دادند که دولت در حال نهایی کردن طرح تامین ۳۰۰ میلیارد ین دیگر است.

رویترز در ماه مه (ابتدای خرداد) به نقل از یک منبع گزارش داد که ژاپن همچنین در حال تنظیم یارانه‌هایی به ارزش حدود ۱۵ میلیارد ین به سامسونگ برای تاسیسات تراشه‌ای است که در نظر دارد راه اندازی کند.

کنترل صادرات

ژاپن در ماه مارس (اواخر اسفندماه) اعلام کرد صادرات ۲۳ نوع تجهیزات تراشه سازی را در راستای همکاری با کنترل‌های صادراتی آمریکا محدود می‌کند تا توانایی چین برای تولید تراشه‌های پیشرفته‌تر را کاهش دهد.

ژاپن که خود خانه سازندگان بزرگ تجهیزات تراشه مانند شرکت‌های نیکون و توکیو الکترونیک است، از چین به عنوان هدف محدودیت‌های صادراتی نام نبرد، اما تاکید کرده، تولیدکنندگان باید به دنبال مجوز صادرات برای همه مناطق باشند.

صندوق تحت حمایت دولت

به گفته این سازنده مواد تراشه، شرکت سرمایه گذاری ژاپن (JIC)که تحت نظارت وزارت بازرگانی  قرار دارد، در حال مذاکره با شرکت سازنده مواد نیمه رسانا درباره خرید است.

این صندوق با پشتوانه ۲۰ میلیارد دلار پول دولتی، در سال ۲۰۱۸ برای سرمایه گذاری در شرکت‌های ژاپنی به منظور افزایش رقابت پذیری این کشور تاسیس شد.

این شرکت نقش شرکت شبکه نوآوری ژاپن (INCJ)را بر عهده گرفت که در سال ۲۰۰۹ به عنوان یک طرح موقت برای ترویج صنایع جدید و تثبیت کسب وکار ایجاد شد.

شرکت شبکه نوآوری ژاپن تا حد زیادی بر شرکت‌های دچار کمبود نقدینگی متمرکز بود و سرمایه گذاری‌های گذشته این شرکت شامل شرکت تراشه ساز رنساس و شرکت صفحه نمایش مسطح ژاپن دیسپلی Japan Display ست.

 شرکت جیک نیز تاکنون بیشتر روی سرمایه گذاری در استارتاپ‌ها و صندوق‌های سرمایه گذاری خطرپذیر تمرکز کرده است.

این شرکت همچنین در مناقصه تصاحب توشیبا به طور مشترک با شرکت سهامی خصوصی شرکای صنعتی ژاپن شرکت کرد، اما بعد از مدتی به دلیل عدم توافق و اختلاف نظر درمورد استراتژی‌های پس از خرید، از شرکت خارج شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب