دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

متا دسترسی به اخبار را در کانادا مسدود می‌کند

متا دسترسی به اخبار را در کانادا مسدود می‌کند
متا اعلام کرد قصد دارد با اجرایی شدن قانون مصوب پارلمان و ملزم کردن غول‌های اینترنتی به پرداخت حق انتشار به ناشران، دسترسی همه کاربران کانادایی را به اخبار فیسبوک و اینستاگرام قطع کند.
کد خبر : 854282

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، شرکت متا اعلام کرد قصد دارد با اجرایی شدن قانون مصوب پارلمان که غول‌های فناوری را ملزم به پرداخت پول به ناشران خبری می‌کند، دسترسی به اخبار فیسبوک و اینستاگرام را برای همه کاربران کانادا قطع کند.

این قانون که با نام قانون «اخبار آنلاین» شناخته می‌شود، روز پنج شنبه توسط مجلس سنا تصویب شد و بزودی به قانون تبدیل خواهد شد.

این قانون پس از شکایت‌های صنعت رسانه کانادا پیشنهاد شد که خواستار مقررات سختگیرانه‌تر شرکت‌های فناوری برای جلوگیری از خروج کسب و کار‌های خبری از بازار تبلیغات آنلاین است.

متا در بیانیه‌ای گفت: امروز، ما تایید می‌کنیم که دسترسی به اخبار در فیسبوک و اینستاگرام برای همه کاربران کانادایی قبل از اجرایی شدن قانون اخبار آنلاین قطع خواهد شد.

فیسبوک هفته‌ها است که از چنین اقدامی خبر می‌دهد و می‌گوید اخبار هیچ ارزش اقتصادی برای این شرکت ندارند و کاربران آن، از این پلتفرم برای اخبار استفاده نمی‌کنند.

این قانون، قوانینی را برای اجبار پلتفرم‌هایی مانند فیسبوک و آلفابت مشخص می‌کند. گوگل برای مذاکره در مورد قرارداد‌های تجاری و پرداخت پول به ناشران خبری برای محتوای خود، گامی شبیه به قانون پیشگامانه‌ای که در سال ۲۰۲۱ در استرالیا تصویب شد.

شرکت‌های فن آوری آمریکایی گفته اند که این پیشنهاد‌ها برای کسب وکار آن‌ها ناپایدار است. گوگل استدلال کرده است که قانون کانادا گسترده‌تر از قوانین تصویب شده در استرالیا و اروپا است و گفته است که این قانون روی لینک‌های خبری نمایش داده شده در نتایج جستجو قیمت می‌گذارد و می‌تواند روی خروجی‌هایی اعمال شود که خبری تولید نمی‌کنند.

غول موتور‌های جستجو پیشنهاد کرد که این لایحه مورد بازنگری قرار گیرد تا نمایش محتوای خبری، به جای لینک ها، مبنای پرداخت قرار گیرد و مشخص شود که تنها کسب و کار‌هایی که اخبار تولید می‌کنند و به استاندارد‌های روزنامه نگاری پایبند هستند، واجد شرایط هستند.

یکی از سخنگویان گوگل در ادامه گفت: این لایحه همچنان غیرقابل اجرا است و این شرکت فورا به دنبال هم کاری با دولت در مسیری رو به جلو است.

کانادا تاکنون با  انواع پیشنهاد‌ها برای ایجاد تغییرات مخالفت کرده است. اوایل ماه جاری، جاستین ترودو، نخست وزیر گفت متا و گوگل از تاکتیک‌های قلدری متوسل می‌شوند تا راه خود را ادامه دهند، اما موفق نمی‌شوند.

گوگل و فیسبوک نیز تهدید کرده بودند که با تصویب قوانین مشابه، سرویس‌های خود را در استرالیا محدود خواهند کرد. اما هر دو در نهایت پس از ارائه اصلاحاتی در این قانون با شرکت‌های رسانه‌ای استرالیایی معامله کردند.

پابلو رودریگز، وزیر میراث که این لایحه را سال گذشته ارائه کرد، بیان کرد:  دولت پس از اجرایی شدن این قانون در یک فرآیند نظارتی و اجرایی مشارکت خواهد کرد.

وی  در بیانیه‌ای گفت: اگر دولت نتواند در برابر غول‌های فن آوری قد علم کند، چه کسی این کار را خواهد کرد؟

سخنگوی دولت گفت: وزارت میراث در هفته جاری جلساتی با فیس بوک و گوگل داشته است و منتظر مذاکرات بیشتر است.

دانیل کافی، رئیس گروه صنعت جهانی اتحاد رسانه‌های خبری، گفت پس از تصویب این لایحه در سنا، پارلمان کانادا باید به خاطر ایستادگی در برابر بیگ تک تحسین شود.

کافی گفت: ما با شناخت فزاینده نیاز به اقدام قانونی برای اطمینان از غرامت عادلانه، هم در کانادا و هم در خارج، تشویق می‌شویم، و امیدواریم که ایالات متحده نیز از آن پیروی کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب