دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
فراخوان؛

استفاده از ظرفیت دانش‌بنیان‌ها برای کاشت یک میلیارد درخت

استفاده از ظرفیت دانش‌بنیان‌ها برای کاشت یک میلیارد درخت
فراخوانی مبنی بر شناسایی و دعوت به همکاری از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور برای مشارکت در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت منتشر شد.
کد خبر : 853466

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، فراخوانی مبنی بر شناسایی و دعوت به همکاری از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور برای مشارکت در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت با مشارکت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری منتشر شد.

ستاد اجرایی طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در وزارت جهاد کشاورزی با ریاست وزیر جهاد کشاورزی و عضویت معاونین وزارتخانه و نمایندگان سایر دستگاه‌های همکار ازجمله دفتر برنامه ملی توسعه شهرک‌های گلخانه‌ای و شیلاتی معاونت تشکیل شده است. مسئولیت کمیته اجرایی طرح با ریاست معاون وزیر و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور بوده و امور اجرایی طرح توسط این سازمان پیگیری می‌شود. برنامه ملی توسعه شهرک‌های گلخانه‌ای و شیلاتی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در این طرح ملی همکاری و مشارکت دارد.

بنا به‌ضرورت توجه جدی به ابعاد اکولوژیکی، اجتماعی و اقتصادی توسعه پایدار و رعایت اصول علمی و مبانی فنی و اجرایی به منظور استمرار، تداوم و پایداری این نهضت، ضرورت دارد این طرح در قالب طرح‌های فنی اجرایی مصوب که بر اساس اصول علمی و فنی تهیه‌شده باشند، به اجرا درآید. لازم به ذکر است نظارت بر حسن اجرا، نگهداری و مراقبت از عرصه‌های درخت‌کاری شده و نیز بررسی اثربخشی آن بر اساس این طرح‌ها تحقق خواهد یافت.

بر این اساس مشارکت همه شرکت‌ها و مجموعه‌های فناور و دانش‌بنیان به منظور استفاده از روش‌های علمی، فناورانه و دانش‌بنیان برای بهبود عملکرد این طرح ضروری است. بدین منظور از همه شرکت‌ها، متخصصین و پژوهشگران برای مشارکت در این طرح دعوت شده تا پیشنهاد‌های خود را به دبیرخانه ستاد ملی طرح واقع در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ارسال و رونوشتی از مکاتبات را به دفتر برنامه ملی توسعه شهرک‌های گلخانه‌ای و شیلاتی این معاونت منعکس کنند.

از اهداف اصلی و کلان طرح کاشت یک میلیارد درخت می‌توان به ایجاد تعادل بین تولید و ترسیب کربن، جبران روند تخریب جنگل‌ها در سال‌های قبل و افزایش سرانه فضای سبز در کشور اشاره کرد. احیا و توسعه جنگل، توسعه پوشش گیاهی مناطق مرتعی و بیابانی، توسعه فضای سبز و زراعت چوب نیز از برنامه‌های عملیاتی طرح کاشت یک میلیارد درخت است.

ارائه خدمات فنی، مهندسی و مشاوره‌ای به منظور انتخاب عرصه‌های مناسب، ارائه پیشنهاد‌هایی درباره انتخاب گونه‌های مناسب کاشت با توجه به شرایط اقلیمی هر منطقه، مشارکت در تهیه طرح‌های اجرایی و برنامه‌ریزی عملیات کاشت و مشارکت در تولید و تأمین بذور و نهال مورد نیاز و مناسب از لحاظ کیفیت و سازگاری اکولوژیکی با هر منطقه برخی از محور‌های اصلی همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در طول اجرای این طرح است.

همچنین از دیگر محور‌های اصلی می‌توان به ارائه روش‌های بهینه و خلاقانه کاشت بذور و نهال با هدف کاهش زمان اجرا و به حداقل رساندن هزینه‌های مربوطه، ارائه پیشنهاد‌های فناورانه و نوآورانه به منظور تأمین نیاز آبی در مناطق کاشت، ارائه روش‌های بهینه نگهداری از عرصه‌های درخت‌کاری شده در سال‌های اولیه رشد و نیز ارائه راهکار‌های نوین و فناورانه حفاظت و بهره‌برداری از عرصه‌های درخت‌کاری شده اشاره کرد.

در انتخاب عرصه برای اجرای طرح، توجه به موقعیت، توان اکولوژیک و ویژگی‌های رویشگاهی عرصه بسیار مهم است. ضرورتاً هر عرصه‌ای با پوشش گیاهی کم تراکم نمی‌تواند برای اجرای طرح مناسب باشد؛ بلکه باید به توان رویشگاه توجه جدی شود. همچنین توجه و دقت کافی در انتخاب گونه درختی و درختچه‌ای مناسب و بومی منطقه بسیار مهم و ضروری است.

استاندارد و کیفیت نهال‌های تولیدی در نهالستان باید رعایت و به‌طور مستمر تحت نظارت و کنترل قرار گرفته و در انتخاب نهال‌های با کیفیت و روش صحیح انتقال از نهالستان به عرصه‌های کاشت دقت لازم صورت بگیرد. این موارد برخی از الزامات و توصیه‌های فنی ذکر شده در این طرح است. طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در بازه زمانی چهارساله از سال ۱۴۰۲ تا پایان سال ۱۴۰۵ اجرا خواهد شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب