ماسک: نخستین آزمایش انسانی تراشه «نورالینک» انجام میشود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، ایلان ماسک، مدیر ارشد اجرایی اسپیس ایکس، تسلا و مالک توئیتر در کنفرانس فناوری «ویوا» (Viva) که به نوآوری و استارتآپها در مرکز نمایشگاهی در پاریس فرانسه سخنرانی کرد. وی اعلام کرد که انتظار دارد شرکت نوپای تراشه مغزی «نورالینک» (Neuralink) اولین آزمایش انسانی خود را در سال جاری میلادی آغاز کند.
به گفته ماسک «نورالینک قصد دارد در طول یک وب گردی تحت نظارت، یک بیمار پاراپلژیک را ایمپلنت کند.» در حالی که وی مشخص نکرد این شرکت چند بیمار را به چه مدت ایمپلنت خواهد کرد . به نظر میرسد که اولین مورد اواخر امسال خواهد بود.
ماه گذشته، نورالینک اعلام کرد مجوز سازمان غذا و داروی آمریکا را برای اولین آزمایش بالینی روی انسان دریافت کرده است. این نقطه عطفی برای این استارتآپ محسوب میشود؛ زیرا با بررسیهای ایالات متحده در مورد کنترل آزمایشها روی حیوانات روبهرو است. سازمان غذا و داروی آمریکا در بیانیه قبلی خود اذعان کرد که نورالینک برای استفاده از ایمپلنت مغزی و ربات جراحی خود برای آزمایشها پاک سازی کرده اما از ارائه جزئیات بیشتر خودداری کرده است.
کارشناسان پیشتر گفته بودند که اگر نورالینک بتواند ثابت کند که دستگاهش در انسان بیخطر است، چندین سال طول میکشد تا این استارتآپ مجوز استفاده تجاری را کسب کند. این شرکت همچنین در حال رقابت با دیگر شرکتهای فناوری عصبی است که قبلا دستگاههای خود را در افراد کاشتهاند. با این حال؛ ماسک پیش بینی کرده بود که نورالینک به زودی آزمایشهای انسانی را آغاز خواهد کرد.
شرکت نورالینک که در سال ۲۰۱۶ تاسیس شد، برای اولین بار در اوایل سال ۲۰۲۲ از سازمان غذا و داروی آمریکا درخواست مجوز کرد و این سازمان با اشاره به نگرانیهای ایمنی این درخواست را رد کرد. برخی از این مسائل شامل باتری لیتیومی دستگاه، امکان لرزش سیمهای کاشتنی درون مغز و چالش استخراج ایمن دستگاه بدون آسیب رساندن به بافت مغز بود. نورالینک همچنین در مورد آزمایشهای حیوانی خود با نظارت فدرال مواجه میشود.
**افزایش ۱۵۰ درصدی سهام نورالینک در ۲ سال
سال گذشته، کارمندان نورالینک گفتند که این شرکت در حال انجام جراحی بر روی میمونها، خوکها و گوسفندان است که منجر به مرگ بیش از حد حیوانات میشود، چرا که ماسک کارکنان را برای دریافت تاییدیه FDA تحت فشار قرار داد. به گفته این منابع، آزمایشها روی حیوانات دادههایی را تولید کردهاند که برای پشتیبانی از برنامه این شرکت برای آزمایشهای انسانی در نظر گرفته شدهاند.
در یک نمونه در سال ۲۰۲۱، این شرکت ۲۵ خوک را با دستگاههای اشتباه به کشتن داد، خطایی که به گفته کارمندان میتوانست به راحتی با آمادگی بیشتر از آن جلوگیری شود. در اردیبهشتماه، قانونگذاران آمریکایی در مورد درگیریهای مالی بالقوه در این هیئت، از قانون گذاران خواستند تا بررسی کنند که آیا ترکیب هیئت نظارت بر آزمایش روی حیوانات نورالینک به آزمایشهای شتاب زده کمک میکند یا خیر.
وزارت حمل و نقل به طور جداگانه در حال بررسی این موضوع است که آیا نورالینک به صورت غیرقانونی پاتوژنهای خطرناک را روی تراشههای خارج شده از مغز میمون بدون اقدامات مهار مناسب منتقل میکند یا خیر. یکی از سخنگویان آژانس گفته است که تحقیقات ادامه دارد.
نورالینک همچنین توسط دفتر بازرس کل وزارت کشاورزی آمریکا برای تخلفات بالقوه رفاه حیوانات مورد بررسی قرار گرفته است. این کاوشگر به بررسی نظارت ناسا بر نورالینک پرداخته است. سخنگوی آژانس بلافاصله به درخواست اظهار نظر پاسخ نداد.
در همین حال؛ ارزش گذاری این شرکت در ماههای اخیر افزایش یافته است. این استارتآپ دو سال پیش در یک دور سرمایه گذاری خصوصی نزدیک به ۲ میلیارد دلار ارزش داشت و اکنون براساس معاملات سهام خصوصی حدود ۵ میلیارد دلار ارزش دارد. کارمندان نورالینک که در هیئت مدیره این شرکت حضور داشتند و به خاطر درگیریهای مالی احتمالی تحت نظارت فدرال قرار گرفتهاند، از پیشرفت سریع این استارتآپ سود میبرند. سهام نورالینک که برخی از کارمندان آن را در اختیار دارند، براساس معاملات ثانویه تنها در دو سال حدود ۱۵۰ درصد افزایش ارزش داشته است.
انتهای پیام/