ضرورت توجه دانشگاهها به کارآفرینی در کنار مهارتآموزی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، رضا اسدیفرد در پنل اشتغال نوآورانه فارغ التحصیلان که در حاشیه نمایشگاه آبادیران برگزار شد، با اشاره به برنامهها و طرحهای معاونت علمی برای شکل گیری، رشد و توسعه شرکتهای دانشبنیان، افزود: در سال گذشته با توجه به شعار سال، تلاش شد تا تعداد شرکتهای دانشبنیان رشد فزایندهای بیابند از این رو اولین گام ما تسهیل در روند فرآیند ارزیابی و تایید این شرکتها بوده است.
رئیس نخستین نمایشگاه آبادیران ادامه داد: با بازبینی که در فرآیند ارزیابی این شرکتها کردیم، این فرایند ۱۰۰ روزه به ۴۰ روز کاهش یافت، ولی مسئله اصلی در این ارزیابیها این بود که شرکتهای جدیدی ایجاد شوند.
اسدی فرد اضافه کرد: از تعداد ۸۶۰۰ شرکت دانشبنیانی که ایجاد شده است، ۵۰ درصد آنها قبل از تصویب قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان ایجاد شده بود و بعد از تصویب این قانون، برچسب دانشبنیانی به آنها زده شد و ۵۰ درصد مابقی در طی ۱۰ سال اخیر ایجاد شده اند.
معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی ریاست جمهوری ادامه داد: یکی از ضعفهای کلی موجود در کشور این است که شرکت ها، حول یک فرد فناور شکل نمیگیرد و این در حالی است که در دنیا شرکتها با محوریت یک کارآفرین تشکیل میشوند که این امر نشان می دهد خروجی دانشگاههای ما کمتر تربیت نیروی انسانی کارآفرین است؛ از این رو یکی از کارهایی که در آینده باید اجرایی شود توجه به کارآفرینی در کنار توجه به مهارت آموزی در دانشگاهها است.
وی اضافه کرد: برخی ازدانشگاهها مانند دانشگاه شریف به این موضوع توجه داشته است و اکنون ناحیه نوآوری را در اطراف خود دارد و لازم است در کل کشور این برنامه ریزی صورت گیرد.
معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی، امریه دانشبنیان را از دیگر اقدامات معاونت علمی برای رشد شرکتهای دانشبنیان ذکر کرد و یادآور شد: از سال ۹۹ با موافقت مقام معظم رهبری مصوب شد که افراد کلیدی شرکتها و فناور میتوانند در قالب پروژه جایگزین نظام وظیفه در شرکتهای دانشبنیان مشغول به فعالیت شوند که تعداد پذیرش این افراد از ۷۵۰ نفر به ۲ هزار نفر افزایش یافت.
وی با بیان اینکه تعداد افراد پذیرش شده در امریه دانشبنیان اکنون ۴ تا ۵ هزار نفر بالغ شده است، خاطرنشان کرد: از تعداد افرادی که در این طرح شرکت کردند، ۸۰ درصد آنها جذب شرکتها شدند.
انتهای پیام/