دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ربات تغییر شکل دهنده ابداع شد

ربات تغییر شکل دهنده ابداع شد
محققان رباتی با الهام از اریگامی ابداع کرده اند که شکل و اندازه آن تغییر می‌کند ودر صنعت فضایی کاربرد خواهد داشت.
کد خبر : 852474

به گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، هم اکنون اکتشافات فضایی به شدت نیازمند کاوشگر‌های رباتیک است. اما این ابزار‌ها نیز محدودیت‌هایی دارند مانند ناتوانی در حرکت روی سطوح سخت و انجام فعالیت‌های مختلف در فضا. ربات‌های تغییر شکل دهنده به عنوان راه حلی برای اکتشافات فضایی آینده و حتی سفر‌های فضایی کوتاه معرفی شده اند.

در همین راستا محققان با الهام از اریگامی یک ربات فضایی تغییر شکل دهنده به نام «موری۳» (Mori۳) ساخته اند. جیمی پایک مدیرشرکت «Reconfigurable Robotics Lab» در بیانیه اختراع جدید نوشته است: موری ۳ می‌تواند اندازه شکل و عملکرد خود را تغییر دهد.

هدف ما از توسعه آن ایجاد یک ربات ماژولار اریگامی مانند است که بتوان آن را با توجه به محیط و فعالیت مورد سرهم بندی کرد. طبق بیانیه رسمی شرکت، ربات مذکور قابلیت‌های یک شبکه دنیای دیجیتال چند ضلعی و جهان بیولوژیکی مملو از رفتار‌های مختلف را ترکیب می‌کند. این امر سبب می‌شود ربت از مثلث‌های ۲ بعدی به اشیای ۳ بعدی تبدیل شود.

هر ماژول به شکل مثلث است. طراحی ربات طوری است که به ماژول کمک می‌کند به اشکال چند ضلغی با اندازه‌ها و تنظیمات مختلف تبدیل شود. با این وجود دستیابی به این امر فرایند ساده‌ای نیست.

محققان مجبور بودند درباره وجوه مختلف طراحی رباتیک از جمله طراحی مکانیکی و الکترونیکی و همچنین سیستم‌های رایانشی تمرکز کنند. آن‌ها تاکید دارند این طراحی ماژولار و قابلیت‌های متعدد احتمال برای کاربرد‌های فضایی مناسب‌تر است. علاوه بر آن نمونه اولیه ربات به راحتی می‌تواند شکل خود را تغییر دهد و فعالیت‌های مختلفی انجام دهد.

ربات‌های چند ضلعی و پلی مورفی که به یکدیگر متصل می‌شوند تا ساختار‌هایی بسازند که کاربرد‌های مختلفی داشته باشند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب