ساخت دریچه مصنوعی قلب کمتر از ۱۰ دقیقه
به گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، آنها نمونه اولیه چنین دریچهای را روی گوسفند آزمایش کردند که به طور موفقیت آمیز جریان خون را به مدت یک ساعت تنظیم کرد.
هنگامیکه دریچه قلب آسیب میبیند یا به دلیل بیماری درست کار نمیکند، جریان خون در بدن مختل وبه مشکلات بیشتری مانند سکته، آریتمی و نارسایی قلبی منجر میشود؛ بنابراین پزشکان دریچه قلب آسیب دیده را با نمونه مصنوعی تعویض میکنند.
چنین عمل جراحی بسیار پر هزینه است. هم اکنون ساخت دریچههای مصنوعی قلب چند ماه طول میکشد. اما پژوهشگران مدعی هستند دریچه قلب چاپی جدید میتواند بر این مشکلات غلبه کند.
همچنین این دریچه میتواند مدل خود را تغییر دهد؛ بنابراین برای بیماران (به خصوص کودکان با بیماریهای قلبی) که نیازمند جراحی مجدد قلب به دلیل تغییر اندازه دریچه همراه با افزایس هستند، کارآمد است.
دریچه قلب مصنوعی مذکور شامل یک شبکه از نانوفیبرهایی است که مانند ماتریکسهای خارج سلولی عمل و از رشد دریچههای قلب طبیعی داخل بدن پشتیبانی میکنند.
ساخت این نانوفیبرها با کمک یک فناوری تولید افزودنی به نام FRJS که امکان ایجاد سریع داربستهای میکرو یا نانوالیاف با ترازهای قابل تنظیم به صورت سهبعدی را فراهم میکند، به دست میآید.
محققان نخست داربستی به شکل دریچههای قلب ایجاد کردند ودر مرحله بعد از جریان هوا برای راندن مایع پلیمری به سمت قالب استفاده کردند. به این ترتیب یک شبکه نانوفیبر بی نقص ساختند. دریچه ساخته شده یک قالب متخلخل دارد که در آن سلولها رشد میکنند.
کیت پارکر مولف ارشد این تحقیق در این باره میگوید: سلولها در مقیاس نانومتر عمل میکنند وچاپ سهبعدی نمیتواند به آن سطح برسد، اما با روش جدید میتوان این کار را انجام داد.
محققان مدعی هستند این روش برخلاف فناوریهای موجود که چند هفته یا ماه طول میکشد تا دریچه را بسازند، در کمتر از ۱۰ دقیقه به دستاورد میرسد.
انتهای پیام/