دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
توسط محققان کشور؛

شبیه‌ساز احیای قلب ساخته شد/ استفاده از تکنولوژی‌ متاورس و هوش مصنوعی

شبیه‌ساز احیای قلب ساخته شد  استفاده از تکنولوژی‌ متاورس و هوش مصنوعی
محققان کشور موفق به ساخت شبیه‌ساز احیای قلب با استفاده از تکنولوژی‌های متاورس و هوش مصنوعی شدند.
کد خبر : 851392

هادی ارجمند ایده پرداز شبیه‌ساز احیای قلبی ریوی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: مهم‌ترین عارضه برای افرادی که دچار برق گرفتگی می‌شوند ایست قلبی است. هر سال تعداد زیادی از افرادی که در صنعت برق فعال هستند به‌ دلیل برق‌گرفتگی و عدم احیای موفق و به‌موقع کشته می‌شوند.

وی با بیان اینکه همه آموزش‌های احیای قلب که نیاز جهانی و ملی بوده در فیلم‌ها و توسط مانکن‌ها انجام می‌شود که فقط نظارگر بوده و این مهارت به‌صورت عملی تمرین نمی‌شود، گفت: به همین منظور محققان یک شرکت برای آموزش مهارت احیای قلب، شبیه‌ساز احیای قلب را با استفاده از تکنولوژی‌های متاورس و هوش مصنوعی تولید کردند که برای ساخت آن از تکنولوژی‌هایی AR. VR.XR استفاده شده است.

ارجمند با بیان اینکه با استفاده از این شبیه ساز، یک آموزش پیاده‌سازی شده است، عنوان کرد: این محصول در ۱۹۷ کشور ثبت اختراع و در صنعت برق برای نخستین‌بار در حال استفاده است. برای تولید این محصول سه سال و نیم زمان صرف شده و اکنون در مراکز بیمارستان هلال‌احمر و شرکت‌های برق در حال استفاده بوده و همه مراحل ساخت این محصول توسط شرکت دانش‌بنیان انجام شده است.

این فناور تأکید کرد: در حوادث ایست قلبی کشور از هر ۲۰۰ نفر یک نفر احیا می‌شود. این مهارت باید به‌صورت ملی از سطح دبیرستان تا دانشگاه، متخصصین، کادر درمان، نیرو‌های عملیاتی، شرکت‌های گاز و برق نهادینه شود.

دبیر نظام پیشنهاد‌های شرکت توزیع برق تبریز ادامه داد: باید از شبیه‌ساز‌های آموزشی که در شرکت‌های دانش‌بنیان تولید شده حمایت‌های ویژه‌ای صورت گیرد و این کاربردها همه گیر شود.

ارجمند با بیان چالش‌ها و مشکلات پیش‌روی شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد: عمده‌ترین چالش ارتباط ضعیف دانشگاه با صنعت بوده وهمکاری‌های علمی خوبی انجام نشده به‌عنوان نمونه استادان برای مشاوره علمی در یک پروژه، درخواست حق مالکیت در آن پروژه دارند. هزینه بالای تجهیزات، نبود نقدینگی و سرمایه‌گذار از دیگر چالش‌های شرکت‌های دانش‌بنیان بوده و بزرگ‌ترین انگیزه این شرکت توسعه دهی و به‌روز کردن سنسور‌های جدید است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب