چرا زنان در سفرهای فضایی کارآمدتر از مردان هستند؟
از ناسا گرفته تا اسپیس ایکس، آژانسهای فضایی متعدد و شرکتهای خصوصی فضایی برنامههای جسورانهای برای فرستادن انسان به مریخ دارند، حال این بحث مطرح است که چه کسی نماینده بشریت روی سیاره سرخ میشود.
به گزارش خبرنگار ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا، از ناسا گرفته تا اسپیس ایکس، آژانسهای فضایی متعدد و شرکتهای خصوصی فضایی برنامههای جسورانهای برای فرستادن انسان به مریخ، احتمالا حتی در چند دهه آینده دارند.
باتوجه به برنامههای بلندپروازانه ناسا برای فرود فضانوردان روی مریخ تا سال ۲۰۴۰، این بحث مطرح است که چه کسی نماینده بشریت روی سیاره سرخ میشود. این استدلال ۷۰ ساله وجود دارد که احتمالا یک گروه از زنان موفق به انجام این کار میشوند.
این استدلال توسط مطالعات علمی متعددی پشتیبانی میشود. یک خدمه زن منابع کمتری نسبت به یک خدمه مرد مصرف خواهد کرد و سفر طولانی به مریخ را راحتتر میکند. با این حال، بسیاری از کارشناسان میگویند که این استدلال دیگر مناسب نیست و خدمه متنوع در نهایت عملکرد بهتری خواهد داشت.
**چرا زنان در سفرهای فضایی کارآمدتر از مردان هستند؟
مطالعات متعددی از دهه ۱۹۵۰ نشان داده که زنان فضای کمتری را اشغال میکنند و مقادیر کمتری از منابع پشتیبان زندگی مانند اکسیژن، آب و غذا را نسبت به مردان مصرف میکنند. محاسبات جدید از این ایده پشتیبانی میکنند. در مقالهای که در ماه آوریل منتشر شد، گروهی از محققان دریافتند که در یک ماموریت هزار و ۸۰ روزه، یک خدمه چهار نفره متشکل از زنان به ۳،۷۳۶ پوند (۱،۶۹۵ کیلوگرم)غذای کمتری نسبت به خدمه مرد نیاز خواهند داشت که به صرفه جویی ۱۵۸ میلیون دلاری منجر میشود.
در صنعت فضایی، زمان و تلاش زیادی صرف میشود تا منابع کوچکتر، سبکتر و کارآمدتر شوند، زیرا هر چه یک فضاپیما سنگینتر باشد، سوخت بیشتری برای بلند کردن آن در برابر جاذبه زمین مورد نیاز است. بنابراین، دانشمندان از مدتها پیش استدلال کردهاند که یک خدمه تمام زن، یک راه حل منطقی برای ماموریتهای طولانی مدت مانند ماموریتهای مریخ خواهد بود.
در یک ماموریت سه ساله، خدمهای متشکل از چهار زن با قدی بین ۴ فوت، ۱۱ اینچ و ۶ فوت، ۳ اینچ که تقریبا معیار فضانوردان امروزی است، ۵ تا ۲۹ درصد کمتر از مردان در همان محدوده ارتفاعی هستند.
«جاناتان اسکات»، پژوهشگر موسسه پزشکی و فیزیولوژی فضایی فرانسه و سرپرست این پژوهش هشدار داده است که «این تیم باید فرضیاتی در مورد ماموریتهای آینده و چگونگی واکنش مردم برای تکمیل محاسبات داشته باشد. در این برهه از زمان، من فکر نمیکنم که مطالعه ما هیچ تاثیری بر جنسیت خدمه ماموریت مریخ داشته باشد. دو مطالعهای که درباره زنان و مردان فضانورد انجام دادیم، فقط به صورت نظری هستند.»
«سارالین مارک»، مدیر نوآوری سلامت در استار هاربر، یک مرکز آموزش فضانوردی معتقد است که «ما نیازی به بازگشت به زمان نداریم؛ ما باید به جلو برویم. این نکته باید حائز اهمیت باشد که چقدر افراد آموزش میبینند و این ماموریت چه ارزشهایی را به همراه دارد.»
بر طبق آمار؛ تاکنون ۷۸ زن به فضا پرواز کردهاند و اولین کلاس فضانوردی ناسا با تعداد مساوی ۴ زن و ۴ مرد در سال ۲۰۱۳ تشکیل شد. طرحهای فضایی نیز تکامل یافتهاند.
کارشناسان اعتقاد دارند که «کلید موفقیت یک ماموریت بهره مندی از خدمه متنوع است چرا که کارآمدتر و موثرتر از خدمه تک جنسیتی است. بنابراین ایده بهره مندی از خدمه زن، هر قدر هم که عملی به نظر برسد، نوعی تبعیض جنسیتی نسبت به مردان خواهد بود. در عوض، تمرکز باید روی مهارتهای متعدد دیگر هر فرد و نحوه عملکرد کلی گروه باشد.»
انتهای پیام/