دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تحقیقات بنیادی و کاربردی در حوزه طب و داروسازی سنتی توسعه یافت

تحقیقات بنیادی و کاربردی در حوزه طب و داروسازی سنتی توسعه یافت
شبکه تحقیقاتی طب سنتی با هدف پشتیبانی و حمایت مؤثر از تحقیقات بنیادی، توسعه‌ای و کاربردی اولویت‌دار در حوزه طب و داروسازی سنتی؛ ایجاد شد و فعالیت‌های آن در یک همکاری مشترک توسعه یافت.
کد خبر : 851197

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، یکی از اهداف معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری ارتقای صنعت گیاهان دارویی و طب سنتی با بهبود کیفیت پژوهش‌های بنیادی و کاربردی در این حوزه است. اتفاقی که می‌تواند این صنعت را به شکلی منطقی و در سطح ملی و بین‌المللی توسعه دهد.

بر همین اساس ستاد اقتصاد دانش‌بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی، برای دستیابی به این هدف اقدامات مؤثری را در تعامل با دیگری نهاد‌های ذی‌ربط در این حوزه تعریف و اجرایی کرده که از آن جمله می‌توان به «تدوین طرح تأسیس یک مجموعه جامع پژوهشی، آموزشی و درمانی علوم طب ایرانی و مکمل»، «بسترسازی و ایجاد مقدمات اداری و اجرایی راه‌اندازی مؤسسه ملی طب سنتی در دل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تولیت دفتر طب ایرانی وزارت متبوع» و «بازنگری نقشه پژوهشی طب ایرانی بر اساس به‌روزرسانی اولویت‌های پژوهشی» اشاره کرد.

«ترسیم نقشه مأموریت محوری دانشگاه‌های علوم پزشکی در حوزه طب ایرانی با چشم‌انداز پنچ ساله»، «انتشار اولویت‌های پژوهشی دفتر طب سنتی ایرانی به‌صورت مقاله در مجلات علمی پژوهشی» و «امتیازدهی طرح‌های پژوهشی و نهایی‌سازی فهرست پژوهش‌های قابل حمایت» نیز دیگر راهبرد‌هایی است که این ستاد با همکاری دیگر نهاد‌ها برای ارتقای پژوهش‌های حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی اجرایی کرده است.

توسعه پژوهش‌ها در این زمینه اثرات بلندمدت و کوتاه‌مدتی در حفاظت و احیای بهره‌برداری صحیح از گیاهان دارویی در عرصه‌های منابع طبیعی، بهبود سطح سلامت و ارتقای کیفیت زندگی مردم، ایجاد فرصت‌های شغلی از طریق تولید اقتصادی گیاهان دارویی و فرآورده‌های آن‌ها و احراز جایگاه شایسته و دستیابی به سهم مناسبی از بازار جهانی گیاهان دارویی را در پی خواهد داشت.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب