دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌و‌گو با آنا مطرح شد؛

از بومی‌سازی فناورانه ۱۵ پروژه صنعتی تا توان‌سنجی کارگاه‌ها با عملیات حرارتی

از بومی‌سازی فناورانه ۱۵ پروژه صنعتی تا توان‌سنجی کارگاه‌ها با عملیات حرارتی
مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان بومی‌سازی فناورانه ۱۵ پروژه صنعتی و توان‌سنجی کارگاه‌ها با عملیات حرارتی را ازجمله فعالیت‌های این شرکت برشمرد.
کد خبر : 850378

علی بنا که به عنوان سازنده قطعات و تجهیزات صنعتی در رویداد عصر امید سیرجان حضور داشت به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: مشتریان شرکت را کارخانجات، صنایع و بنگاه‌های تجاری تشکیل می‌دهند که خط تولید داشته و قطعات صنعتی نیاز دارند؛ چراکه قطعات قدیمی به مرور زمان دچار استهلاک می‌شوند؛ بنابراین خواسته خود را براساس مناقصه ارائه می‌کنند و بعد از پذیرش مناقصه، فعالیت خود را برای تولید قطعات صنعتی آغاز می‌کنیم.

مدیرعامل شرکت «پارمین صنعت آوان» اضافه کرد:  شرکت در راستای بومی‌سازی یکسری قطعات و تجهیزات سرمایه‌گذاری و بخش R&D (تحقیق و توسعه) این تجهیزات را تولید می‌کند. اکنون روی مدل نازل کار می‌کنیم که بومی‌سازی قطعه قطعه تجهیز و وارداتی بوده و تکنولوژی ساخت دارد و به نتیجه هم رسیدیم و اکنون ۸۰ درصد پروژه پیش رفته و در مراحل نهایی است.

وی در پاسخ به این سؤال که روند کاری شرکت متبوع شما با کارگاه‌ها و شهرک‌های صنعتی چه تفاوتی دارد؟ عنوان کرد: تفاوت آن است که کارگاه نداریم و فقط مدیریت پروژه را به لحاظ فنی، زمانی و قیمتی انجام می‌دهیم.

بنا یادآور شد: از منابع و کارگاه‌هایی که در استان‌ها هستند و در فرآیند‌های مختلف تولید نقص دارند، مانند تراشکاران، ریخته‌گران یا عملیات حرارتی، بانک اطلاعاتی جمع‌آوری می‌کنیم و سپس براساس توان‌سنجی با این کارگاه‌ها ارتباط می‌گیریم.

وی توضیح داد: وقتی از سوی کارفرما نیازی دریافت کردیم، بانک اطلاعاتی جمع آوری کرده و بعد از توان‌سنجی ارتباط گرفته می‌شود و وقتی از سمت کارفرما نیازی دریافت شد بعد از بررسی‌های فنی، نقشه‌کشی، پروسه‌های تولید و جنس از سوی تیم فنی تعیین و بین کارگاه‌های صنعتی تقسیم می‌شود.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنسان که در دانشگاه آزاد دزفول مستقر است، درباره اینکه هر قطعه تولید چند مرحله دارد؟ پاسخ داد: هر قطعه تولید شامل ریخته‌گری با ریخته‌گر و تراشکاری با تراشکار انجام می‌شود و سپس مدیریت پروژه به لحاظ زمانی و هزینه‌ای (هزینه‌ای که از سوی پیمانکاران پرداخت می‌شود) به جمع‌بندی لازم می‌رسد و بعد از تأیید کارفرما از مرحله نخست با ریخته‌گر قرارداد منعقد می‌کنیم و صرفاً از تجهیزات ریخته‌گران و نفراتشان استفاده می‌کنیم.

بنا با بیان اینکه در مرحله نخست، کار براساس استاندارد تحویل کارفرما می‌شود، ادامه داد: بعد از انجام کار، معاینه لازم صورت می‌گیرد و در مرحله بعدی محصول به ثمر می‌رسد و تجهیز و قطعه مدنظر به تولید نهایی می‌رسد و تحویل کارفرما می‌شود.

وی درباره مزایای قطعات صنعتی تولیدشده توضیح داد: برای تولید قطعات صنعتی منابع بسیار زیادی داریم و این موجب می‌شود بین تولیدکنندگان رقابت به لحاظ قیمتی و زمانی ایجاد شود و این به لحاظ زمانی برای تولیدکنندگان به صرفه است؛ چراکه وقتی مشتریان تعداد زیادی قطعه یا تجهیز نیاز داشته باشند، می‌توانیم آن را بین ۳ تا ۴ کارگاه تقسیم کنیم.

فعال حوزه فناوری و صنعت در بخش دیگری از گفتگو با خبرنگار آنا درباره مشکلات واحد‌های تولیدی بیان کرد: اگر ابزارآلات و برق دارای نقص بوده و کارگر به اندازه کافی نباشد در تولید نهایی محصول به مشکل می‌خوریم.

بنا تأکید کرد: وقتی کارگاه شماره یک موفق به تولید قطعات صنعتی نشد، از مدیریت ریسک خود استفاده می‌کنیم و کار به کارگاه دیگری سپرده می‌شود، از سویی ظرفیت، توان و تجربه کارگاه‌ها را در اختیار داریم و برای بومی‌سازی قطعات مفید فایده خواهد بود؛ چراکه کارفرمایان از توان کارگاه‌های صنایع دست پایین و توان و تجربه کارگاه‌ها اطلاعی ندارند.

وی تبیین کرد: اعضای تیم R&D (تحقیق و توسعه) در حال مطالعه مقالات روز دنیا هستند و با دانشگاهیان در ارتباط هستند و از آزمایشگاه‌های دانشگاه‌ها استفاده می‌کنند و در این راستا حلقه واسطه تشکیل شده است.

این مسئول با بیان اینکه شرکت متبوعش خدمت فناورانه ارائه می‌کند، گفت: با سفارش کارفرما محصولات را تولید می‌کنیم و در آستانه تولید تجهیزاتی هستیم که بومی‌سازی بوده و کاملاً فناورانه محسوب می‌شوند.

بنا افزود: به دلیل نیازی که صنایع مختلف به تجهیزات دارند، زمان و هزینه لازم را برای این تجهیزات در نظر می‌گیریم تا تولید شود و شرکت تقریباً ۱۰ ماه است در مرکز رشد پارک علم و فناوری دزفول در محل دانشگاه آزاد مستقر شده و هنوز پروژه اولیه بومی‌سازی تجهیزات نهایی نشده است.

وی تأکید کرد: سال گذشته پروژه‌های دیگری که بومی‌سازی نبودند، (شامل ۱۵ پروژه مختلف در حوزه‌های فولاد) داشتیم و از ابتدای امسال‌ تاکنون پنج پروژه مختلف داشتیم که در حوزه فولاد بود.

فعال حوزه صنعت گفت: صفر تا صد تجهیزات تولیدی با شرکت بوده و البته کارگا‌ه‌هایی هستند که تجهیزات و راندمان کاری پایینی دارند که ممکن است اصلاً کار نکنند و ما این خلأ‌ها را پرمی‌کنیم؛ بنابراین از تجهیزات استفاده می‌کنیم و راندمان کار کارگاه‌ها نیز بالاتر می‌رود.

به گزارش آنا، رویداد و نمایشگاه تخصصی عصر امید استان کرمان با توجه به ظرفیت‌های شهرستان سیرجان و برای نخستین‌بار به‌صورت تخصصی در بخش صنایع از ۸ تا ۱۱ خرداد ۱۴۰۲ به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان  برگزار شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته