دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی:

تولید محصولات کشاورزی به ۱۳۵ میلیون تن رسید

تولید محصولات کشاورزی به ۱۳۵ میلیون تن رسید
محمدمهدی برومندی گفت: تولید محصولات کشاورزی در کشور اکنون به بیش از ۱۳۵ میلیون تن رسیده که علاوه بر تأمین نیاز‌های داخلی، بخشی از تولیدات در سبد صادرات قرار گرفته است.
کد خبر : 850161

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدمهدی برومندی معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در مراسم افتتاحیه رویداد «فن‌بازار و نمایشگاه ازدیاد درختان میوه» که صبح امروز در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس با حضور مسئولان برگزار شد، اظهار کرد: با وجود همه مشکلاتی که در کشور وجود دارد، غذا و امینت غذایی یکی از چالش‌ها و دغدغه‌های مهم جامعه بشری محسوب می‌شود.

به گفته معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، امنیت غذایی کشور با تلاش بهره‌برداران بخش کشاورزی و همکاران در بخش وزارت جهاد کشاورزی فراهم است.

وی افزود: در دنیایی زندگی می‌کنیم که بیش از یک میلیارد انسان گرسنه روی کره خاکی هستند، منابع آب‌وخاک در حال تهدید بوده و بخش زیادی از خاک‌های حاصلخیز دنیا دچار تغییر کاربری شده و از چرخه تولید خارج می‌شود. در ایران به‌عنوان کشوری خشک و نیمه‌خشک با محدودیت‌های فراوان و به رقم مزیت‌ها و تنوع خوب اقلیمی بیش از ۱۳۵ میلیون تن محصول کشاورزی تولید می‌شود.

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه کشور، ابتدای انقلاب فقط ۴۶ میلیون تن محصول داشت، ادامه داد: اکنون به تولید بیش از ۱۳۵ میلیون تن محصول کشاورزی رسیده‌ایم که علاوه بر تأمین نیاز‌های داخلی، بخشی از تولیدات در سبد صادرات کشور قرار گرفته و سالانه تقریباً ۶ میلیارد دلار درآمد ارزی حاصل از صادرات محصولات کشاورزی داریم که نیمی از این درآمد ارزی متعلق به حوزه باغبانی است.

برومندی عنوان کرد: این اتفاقات با تکیه بر دانش و نگاه دانش‌محور در بخش کشاورزی رخ داده که مرهون بخش سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج جهاد کشاورزی بوده و تلاش‌های بی‌بدیل برای ارتقای تولید در کشور انجام داده، دانشگاه آزاد اسلامی نیز در کنار وزارت جهاد کشاورزی نقش بسیار برجسته‌ای در حوزه کشاورزی داشته است.

وی بیان کرد: در بخش باغبانی کشور حدود ۲۶ میلیون تن انواع محصولات باغبانی تولید می‌کنیم. ۳ میلیون هکتار از اراضی کشاورزی باغی بوده، تقریباً ۲۰ درصد اراضی کشاورزی در اختیار بخش باغبانی و ۳۷ درصد اشتغال بخش کشاورزی کشور در اختیار حوزه باغبانی کشور است.

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی مطرح کرد: کشور به دلیل تنوع اقلیمی بسیار متنوع در ۳۲ محصول باغبانی رتبه اول تا هشتم را به خود اختصاص داده در محصولاتی مانند زرشک، زعفران و گل محمدی رتبه اول، محصولاتی مانند پسته رتبه دوم و محصولاتی مانند سیب‌درختی، خرما و محصولات دیگر رتبه سوم را کسب کرده است.

**  ۳ میلیون از نهال‌های تولیدشده در کشور عاری از ویروس هستند

برومندی تشریح کرد: در برنامه‌های تحولی بنا داریم تحولات جدی‌ را با توجه به مشکلات و تنگنا‌ها در حوزه باغبانی رقم بزنیم و در این راستا اقدامات و ریل‌گذاری بسیار خوبی صورت گرفته است. یکی از مشکلات بسیار اساسی در حوزه باغبانی مسئله نهال و بذر بوده که باید اهتمام ویژه‌ای به آن شود. حدود ۶۰ میلیون نهال تولیدشده در کشور که سه میلیون از آنها عاری از ویروس هستند. در حوزه نهال فعالیت‌هایی بسیار خوبی بسته به نیاز انجام شده و با نگاه به تجاری‌سازی تولید قدرت رقابت در بازار‌های جهانی ارزش بالایی خواهد داشت.

**  واردات ۹۰ درصدی بذر سبزی و سیفی

وی اضافه کرد: در زمینه بذر سبزی و سیفی بیش از ۹۰ درصد واردکننده هستیم که مشکل اساسی در تولید کشور محسوب می‌شود. دانشگاه آزاد اسلامی واحد خراسان اصفهان برای نخستین‌بار بذر سبزی و سیفی تولید کرده و امیدواریم این فعالیت ادامه پیدا می‌کند.برای تولید سبزی و سیفی کشور ۲۵ میلیارد مترمکعب آب استفاده می‌کنیم که می‌توانیم با انتقال سبزی و سیفی کشور به درون محیط‌های گلخانه‌ای میزان مصرف آب را به کم‌تر از ۵میلیارد مترمکعب کاهش دهیم. مسئله ضایعات کشاورزی نیز از مباحث مهم است.

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه ایجاد باغات مدرن و تجاری در سطوح بالا از دیگر برنامه‌های این وزارتخانه است، گفت: در همه میوه‌ها خودکفا و صادرکننده بوده؛ اما در میوه‌های گرمسیری مانند موز، آناناس، انبه و نارگیل واردکننده هستیم که با توجه ظرفیت‌های موجود در کشور می‌توانیم این محصولات به‌ویژه موز را تولید کنیم. سالانه ۶۰۰ هزار تن موز وارد شده و بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان برای واردات موز هزینه می‌شود که در این راستا باید اقدام اساسی صورت گیرد.

 برومندی تبیین کرد: توسعه مکانیزاسیون در بخش باغبانی یکی از دغدغه‌های جدی است؛ زیرا ضریب مکانیزاسیون در کشاورزی و در مقایسه با کشور‌های توسعه‌یافته بسیار پایین بوده و امیدواریم به این مسئله توجه ویژه‌ای شود.

به گزارش آنا، نخستین رویداد فن‌بازار و نمایشگاه ازدیاد درختان میوه صبح امروز با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، عبدالله قاسمی پیربلوطی دبیر علمی رویداد و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس، اسماعیل اسلامی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت، محمدمهدی برومندی معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی و جمعی از مسئولان گشایش یافت.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب