دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
توسط فناوران داخلی انجام می‌شود؛

احیای چاه‌های متروکه بدون استفاده از مواد شیمیایی و آلاینده

احیای چاه‌های متروکه بدون استفاده از مواد شیمیایی و آلاینده
یک شرکت فناور موفق به احیای چاه‌های متروکه بدون استفاده از مواد شیمیایی و آلاینده محیط‌زیست شده است.
کد خبر : 850113

سیدعطاالله سید عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد گچساران در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره کار عملیاتی و ابتکاری «تعمیر، احیا و افزایش بهره‌دهی چاه‌های متروکه و کم آب» شرکت فناور متبوع خود اظهار کرد:‌ این شرکت، حفاری، مطالعات شاخه‌ای، بهره‌برداری و تعمیرات چاه را در زمینه منابع آبی و چاه انجام می‌دهد.

سید ادامه داد: به دلیل اینکه حفاری نوآوری ندارد و خیلی از شرکت‌ها کار حفاری و ژئوفیزیک انجام می‌دهند، کار اصلی شرکت فناور متبوعش، عملیات احیا و بهسازی چاه بوده و با روش‌های نوین و ابتکاری انجام می‌‌شود.

وی افزود: غیر از چاه‌های آب، تعدادی چاه در مناطق صنعتی مانند شرکت نفت و گاز وجود دارند که با گذشت زمان و به دلیل فرآیند‌های شیمیایی عمق آنها کاهش پیدا می‌کند به همین دلیل شرکت فناور واحد گچساران با استفاده از تکنولوژی‌های نوین تخلیه و لایروبی این چاه‌ها را که در گذشته نیازمند صرف یک ماه زمان بود را حدود یک ساعت انجام می‌دهد.

مدیرعامل شرکت فناور «مهندسی فراکاوان تتیس» مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد گچساران با تشریح فعالیت‌های این شرکت گفت: تاکنون خدمات شرکت برای شرکت‌های آب و فاضلاب استان‌های بوشهر، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، فارس و شرکت نفت انجام شده است.

به گفته این فعال حوزه فناوری، چاه متروکه شرکت نفت گچساران که هیچ امیدی به آن نبود را با ۷۵ لیتر در ثانیه احیا کرده و با توجه به رضایت کارفرما، عملیات احیای هشت چاه دیگر این شرکت نیز برعهده شرکت فناور واحد دانشگاهی گچساران واگذار شد.

سید عنوان کرد: این شرکت افتخار دارد که از هیچ مواد شیمیایی و آلاینده محیط‌زیست برای احیای چاه‌های متروکه و کم آب استفاده نمی‌کند در حالی که برخی از شرکت‌ها اسید، کاستیک سودا، CU۲ جامد و آب نیتراته که سرطان‌زاست  برای احیای چاه‌های متروکه و کم آب استفاده می‌کنند.

به گزارش آنا، رویداد و نمایشگاه تخصصی عصر امید سیرجان با توجه به ظرفیت‌های شهرستان سیرجان و برای نخستین‌بار به‌صورت تخصصی در بخش صنایع از هشتم تا ۱۱ خرداد ۱۴۰۲ به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان در حال برگزاری است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب