دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 ارديبهشت 1395 - 10:10

ساخت نانوربات گرافنی برای تصفیه آب اقیانوس‌ها

پژوهشگران نانوربات گرافنی ساختند که قادر است با شنا کردن در اقیانوس، آلودگی آب اقیانوس‌ها را پاک کند. محققان معتقدند که این نانوربات در مدت یک ساعت قادر است 95 درصد سرب موجود در محیط آبی را جمع‌آوری کند.
کد خبر : 85005

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ستاد ویژه نانو، گرافن ماده‌‌ای جادویی است که کاربردهای متعددی دارد. بسیاری از دانشمندان معتقداند که می‌توان از گرافن در حوزه پزشکی استفاده کرد. علاوه بر بخش پزشکی، محیط‌زیست نیز از جمله حوزه‌هایی است که به دنبال بهره‌گیری از گرافن است. با توجه به چالش‌های زیست محیطی، گرافن می‌تواند کمک‌های قابل توجهی در این بخش داشته باشد.


یافته‌های اخیر محققان نشان می‌دهد که نانوربات‌های گرافنی ممکن است بتواند اقیانوس‌ها را نجات دهد. این نانوربات‌ها برای زدودن آلودگی از اقیانوس‌ها بسیار مناسب بوده و می‌تواند بسیاری از مواد زائد نظیر پلاستیک و فلز را نیز از اقیانوس‌ها بزداید. براساس مطالعات انجام شده در سراسر جهان، اقیانوس‌ها در حال پر شدن با پلاستیک است به‌طوری که تا سال 2050 ماهی‌ها دچار آسیب جدی خواهند شد. بنابراین، می‌توان امیدهای فراوانی برای نجات اقیانوس‌ها توسط گرافن داشت.


این نانوربات از سه بخش مختلف تشکیل شده است: اکسید گرافن، نیکل و پلاتین.


اکسید گرافن فلزات سنگین را جذب می‌کند، نیکل به‌عنوان هسته نانوربات برای کنترل آن توسط میدان مغناطیسی استفاده می‌شود و پلاتین به ‌عنوان پوسته در نقش موتور این نانوربات است که با انجام واکنش شیمیایی، پراکسیدهیدروژن تولید می‌کند.


از این نانوربات می‌توان به ‌عنوان ماشین تصفیه آب نیز استفاده کرد که برای تامین آب در برخی محیط‌های کاری بسیار ایده‌آل است. محققان این پروژه معتقدند که این نانوربات می‌تواند به صورت مستقل عمل کند و نیاز به کنترل خاصی روی آن نیست.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته