دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در رویداد تخصصی «عصر امید» ارائه می‌شود؛

ساخت نمونه سه‌بعدی فیزیکی ضایعه بیمار برای جراحی ترمیمی

ساخت نمونه سه‌بعدی فیزیکی ضایعه بیمار برای جراحی ترمیمی
محققان یک شرکت دانش‌بنیان موفق به ساخت نمونه سه‌بعدی فیزیکی ضایعه بیمار شدند که برای جراحی‌های ترمیمی در اختیار پزشک قرار می‌گیرد.
کد خبر : 849888

محمدصادق توللی مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: این شرکت یک محصول و خدمت در راستای پیشرفت علمی کشور ارائه کرده است. ساخت نمونه سه‌بعدی فیزیکی ضایعه بیمار یکی از خدمت‌هایی است که از روی سی‌تی‌اسکن و تصاویر پزشکی بیمار، پیش از جراحی به دستور پزشک جراح ساخته می‌شود و برای جراحی‌های ترمیمی در اختیار جراح قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه از نمونه سه‌بعدی می‌توان در طب کار استفاده کرد، اظهار کرد: این نمونه فیزیکی به خصوص در جراحی‌هایی که نیاز به مش‌گذاری وجود دارد، مانند جراحی‌های ترمیمی جمجمه و صورت، نقش قالب را بازی می‌کند، مش‌گذاری در ترکیب با مهارت و تجربه جراحان کار جراحی ترمیمی را تسهیل می‌کند.

توللی با اشاره به مزیت‌های نمونه ساخته شده در شرکت متبوعش، مطرح کرد: نمونه سه‌بعدی فیزیکی این امکان را فراهم می‌کند که جراح پیش از ورود به اتاق عمل، عملیات برش و اندازه‌گیری و شکل‌دهی مش تیتانیومی را با آرامش و با دقت تمام انجام دهد. از این نمونه در طب کار نیز می‌توان بهره برد. این نمونه سبب می‌شود تا مسائل و مشکلات ارگونومی به نیروی کار هشدار داده شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز و مرکز تحقیقات مهندسی شیمی نفت و پلیمر این دانشگاه که در نمایشگاه و رویداد عصر امید سیرجان حضور دارد، عنوان کرد: دسترسی به نمونه فیزیکی ضایعه بیمار، علاوه بر کاهش زمان جراحی و میزان خونریزی بیمار به صورت خودکار از میزان خستگی جراح نیز می‌کاهد و بیمار را در مسیر درمان با تیم پزشکی همراه‌تر خواهد کرد.

** قابلیت بزرگنمایی و برش در مقاطع مختلف با محصولات مولاژ اختصاصی

وی با بیان اینکه انواع مولاژ‌های اختصاصی پزشکی و آناتومی را علاوه‌بر نمونه‌های سه‌بعدی ارائه خواهیم داد، بیان کرد: مولاژ به نوعی ماکت گفته می‌شود که نمایان‌گر بخشی از بدن است. دسترسی به محصولات مولاژ اختصاصی باعث تسهیل امر آموزش پزشکی و درمان خواهد شد. از نکات مهم محصول می‌توان قابلیت بزرگ‌نمایی، کوچک‌نمایی و برش در مقاطع مختلف بر اساس نظر مدرس را ذکر کرد. محصولات و خدمات ارائه شده در امر درمان و آموزش پزشکی کاربرد ویژه‌ای دارد.

توللی افزود: بیمارستان‌های پیشرو در دنیا از خدمت مشابه این شرکت دانش‌بنیان استفاده می‌کنند؛ البته استفاده از این خدمت در خارج از کشور توجیه اقتصادی و زمانبندی ندارد. زمان مورد نیاز برای هماهنگی با خارج از کشور، سپس ساخت و ارسال آن قابل توجه خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه شرکت دانش‌بنیان متبوعش در شهر شیراز در قطب پزشکی جنوب کشور مستقر است، بیان کرد: تیم این شرکت از متخصصان فنی مهندسی و علوم پزشکی تشکیل شده و در کمترین زمان ممکن با هماهنگی کامل همراه با تیم پزشکی و هزینه مقرون به‌صرفه می‌توانند این خدمت را به بیماران ارائه دهند.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان «نرگس فناوران فارس» با بیان اینکه در مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه آزاد اسلامی شیراز مستقر هستند، اظهار کرد: تأمین سیاست‌های مالی این شرکت دانش‌بنیان به صورت خصوصی بوده است و البته از بخش آموزش سامانه غزال معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهوری استفاده می‌کنیم.

ساخت نمونه سه‌بعدی فیزیکی ضایع بیمار برای جراحی ترمیمی

وی با اشاره به حمایت‌های متعدد دانشگاه آزاد، خاطرنشان کرد: مجموعه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی در استان فارس با ثبت سفارش از شرکت‌های مرکز رشدی حمایت می‌کند. امیدواریم این رویکرد در تمام دانشگاه‌ها دیده شود و نیاز‌های خود را در مرحله نخست از مراکز رشد داخلی تهیه کنند.

توللی خاطرنشان کرد: نمونه سه‌بعدی فیزیکی ضایعه بیمار به صورت سفارشی ساخته می‌شود و اکنون با یکی از واحد‌های دانشگاهی برای تجهیز سالن مولاژ در حال مذاکره هستیم.

به گزارش آنا، نمایشگاه تخصصی رویداد عصر امید استان کرمان (سیرجان) از هشتم تا یازدهم خرداد در سیرجان در حال برگزاری است. این نمایشگاه میزبان تعدادی از شرکت‌های دانش‌بنیان، تیم‌های استارت‌آپی و گروه‌های پژوهشی است. رویداد و نمایشگاه تخصصی عصر امید استان کرمان با توجه به ظرفیت‌های شهرستان سیرجان و برای نخستین‌بار به‌صورت تخصصی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان دایر شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب