کشف یک آبفشان غول پیکر در قمر یخی زحل
به گزارش خبرنگار ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا، تلسکوپ جیمز وب آبفشان غول پیکری را در قمر زحل کشف کرده است.
به گفته «سارا فاگی»، ستاره شناس ناسا «دانشمندان، قمر یخی زحل «انسلادوس» را در حال پاشیدن یک توده عظیم از بخار آب در دوردستها شناسایی کردند. این توده احتمالا حاوی بسیاری از مواد شیمیایی برای حیات است.»
دانشمندان بارها مشاهده کردهاند که انسلادوس تودهای از بخار آب را به بیرون میریزد، اما چشمانداز وسیعتر و حساسیت بالاتر تلسکوپ جدید نشان داد که فوارههای بخار بسیار دورتر از آنچه قبلاً تصور میشد به فضا پرتاب میشود؛ چندین برابر عمیقتر از عرض انسلادوس.
دانشمندان اولین بار در سال ۲۰۰۵ از انفجارهای آبی انسلادوس مطلع شدند، زمانی که فضاپیمای کاسینی ناسا ذرات یخی را که از شکافهای بزرگ ماه به سمت بالا پرتاب میشدند، گرفت.
به گفته ناسا، این انفجارها آنقدر قوی هستند که مواد آن یکی از حلقههای زحل را تشکیل میدهند. تجزیه و تحلیلها نشان داده که این انفجارها حاوی متان، دی اکسید کربن و آمونیاک هستند.
یک گروه بینالمللی از محققان گفتهاند که «آب یکی دیگر از شواهد موجود در پرونده وجود احتمالی حیات در انسلادوس است. انسلادوس کاملاً در لایهای ضخیم از یخ آب پوشانده شده است، اما اندازه گیری چرخش ماه نشان میدهد که اقیانوس وسیعی در زیر پوسته یخ زده آن پنهان شده است.»
دانشمندان معتقد هستند که فورانهای آب که توسط JWST و کاسین مشاهده شدند، از دریچههای گرمابی در کف اقیانوس میآیند. فرضیهای که با حضور سیلیس، یک عنصر رایج در پوستههای سیارهای، در تودههای بخار تایید میشود. دانشمندان ناسا در حال بحث درباره جستجوی نشانههای حیات در انسلادوس هستند.
ماموریت پیشنهادی دیگر شامل ارسال یک ربات مستقل به اعماق آب زیر سطح انسلادوس است. این ربات دارای دوربین و لیدار بر روی سر خود است تا بتواند در محیط ناشناخته کف اقیانوس انسلادوس حرکت کند.
انتهای پیام/