نقش مؤثر دانشگاهها در برطرفسازی چالشهای حوزه کشاورزی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، اسماعیل اسلامی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت در خصوص افتتاحیه رویداد «ریورسپیچ» در محل دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس گفت: در شهرستان جیرفت در حوزه کشاورزی با اقلیم و بوم از سال ۱۳۶۳ فعالیتهای علمی، آموزشی و تحقیقاتی بسیاری داشته است. عمده فعالیتهای این دانشگاه وجود دانشکده کشاورزی و همچنین مزرعه گسترده تحقیقاتی دانشگاه است.
وی با بیان مساحت مزرعه گسترده تحقیقاتی، ۱۰۰ هکتار است، افزود: دو مزرعه در این دانشگاه به مساحت ۳ هکتار در اقلیم سردسیریکوهستانی و یک مزرعه به مساحت ۱۰۰ هکتاری در اقلیم گرمسیری و نیمهمرطوب وجود دارد.
اسلامی با اشاره به اینکه تمام محصولات گرمسیری شهرستان جیرفت در سبد غذایی مردم بهوفور یافت میشود، اظهار کرد: شهرستان جیرفت با توجه به نور، آب و خاک مساعد بهطور طبیعی یک گلخانه طبیعی محسوب میشود. همچنین در این شهرستان بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار گلخانه جایگزین داریم که پایانههای صادراتی فلفل رنگی و خیار سبز از درون استان جیرفت انجام میشود.
اسلامی مطرح کرد: ۴۰ هکتار از اراضی به تولید انواع مرکبات خاص و منحصر بهفرد اختصاص داده میشود که همچنین قابلیت کشت در مناطق کوهستانی و همچنین در مناطق جلگهایی دارد. در کنار این ۴۰ هکتار اراضی، ۳۰ هکتار دیگر وجود دارد که ۳۵ درصد از درآمد دانشگاه از بخش کشاورزی تامین میشود.
وی افزود: تقریبا بیش از ۴ هکتار گلخانه جالیزی نیزدر این دانشگاه وجود دارد که گلخانه هیدروپونیک نام دارد. این گلخانه مختص تولید انواع مرکبات است. با توجه به انعقاد تفاهمنامه بین دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان و خراسان به دنبال تولید انواع فلفلهای رنگی و دیگر گیاهان جالیزی هستیم.
اسلامی با اشاره به تولید محصولات در گلخانه هیدروپونیک، اظهار کرد: در این گلخانه تولید انواع مرکبات به دو صورت آزملیشی و تحقیقاتی انجام میشود. همچنین نهال درختان استوایی در بخش تحقیقاتی دانشگاه کاشت میشود. کاشت انواع این محصولات با توجه به شرایط مساعد آبوهوایی در حجم گسترده فراهم میشود.
وی افزود: با توجه به مشکلاتی که در دوران بیماری همهگیر کرونا و استاندارد لازمی که محصولات باید دارا باشند، آزمایشگاه مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی حاج قاسم سلیمانی ایجاد شد که با یک لیبیل دانشگاهی انجام میشود. بیش از ۱۳ هزار متر گلخانه پیشرفته هیدروپونیک با واحد گرگان تجهیز شده است که کشت گوجهفرنگی، خیار سبز با یک نگاه اقتصادی انجام میشود.
اسلامی بیان کرد: دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرستان جیرفت در تولید، کشت و تکثیر نهال تخصص بسیار ویژهای دارند که این امر منجر به اشتغالزدایی برای آنها میشود. در رابطه با خاک، تولید بستر کشت سالم و خاکبرگ که چند ماهی است در این زمینه با گلگهر سیرجان قرارداد منعقد کردیم که تولید این بستر کشت در دانشگاه تاییدیههای لازم را به عنوان یک طرح فناور توسط اساتید دانشگاهی کسب کرده و از طریق ضایعات کشاورزی تولید میشود.
وی گفت: در رابطه با موضوع دام و طیور نیز مزرعه شترمرغ از فعالیتهای جنبی دانشگاه محسوب میشود. با توجه به اینکه اقتصاد اغلب خانوادههای جنوب کشور از طریق کشاورزی تامین میشود و دانشگاه نیز در راستای تامین این نیازها در مسیر قرار گرفته طراحی پلتفرمهایی مورد نیاز است.
اسلامی با بیان اینکه گلخانههای هوشمند از جلمه گلخانه هیدروپونیک مشکل آب، خاک، کیفیت محصول و بهرهوری باغها را نیز برای کمک به کشاورزان برطرف میکند، گفت: همچنین برای سیستم قطرهای هوشمند بیش از سه میلیارد تسهیلات بلاعوض توانستیم از دولت دریافت کنیم. دانشگاه در نگاه مردم به عنوان یک کشاورز شناخته شده است، زیرا نقش خود را در این حوزه توانسته بهطور کامل ایفا کند.
به گزارش آنا، ریورس پیچ یک رویداد کارآفرینی تقاضا محور است. در این رویداد نقشها معکوس هستند، به این معنی که استارت آپها ایدههای تجاری خود را به مخاطبانی از سرمایهگذاران، نمایندگان شرکتها، مربیان استارت آپ یا سایر افراد علاقهمند ارائه نمیکنند.
انتهای پیام/