بایو فوتوكاتالیستی بومی برای حذف آموکسیسیلین در تصفیهخانهها تولید شد
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، سمیه سهرابی، مجری طرح بررسی میزان آموكسی سیلین در تصفیهخانهها گفت: به علت مصرف بالای انسانی آموكسی سیلین و همچنین خروجی فاضلاب بیمارستانی و فاضلاب شهری، بحث ورود آموكسی سیلین به آبهای سطحی و زیرزمینی را مورد بررسی قرار دادیم.
او افزود: از آنجایی كه تصفیهخانهها برای تجزیه آنتیبیوتیکها طراحی نشدند لذا نمیتوانند این ماده را حذف كنند و ما در جریان خروجی تصفیهخانههای شهری شاهد میزانی از آموكسی سیلین هستیم.
مجری طرح بررسی میزان آموكسی سیلین در تصفیهخانهها متذكر شد: اگر آموكسی سیلین به آبهای سطحی و زمینهای كشاورزی برسد به راحتی توسط محصولات كشاورزی جذب و وارد بدن انسان میشود.
سهرابی گفت: ما برای حل این معضل، یك بایو فوتوكاتالیستی را طراحی كردیم كه میتواند آلایندهها را تجزیه كند و در كنار آن، پنج رآكتور را هم طراحی كردیم كه قابل حمل هستند و ابعاد كوچكی دارند و با آن میتوانیم دمای سنتز فوتوكاتالیست را به دمای محیط برسانیم.
او با اشاره به اینكه ما با این طراحی، زمان سنتز را از ۶ تا ۸ ساعت به زیر ۲۰ دقیقه رساندیم و یك ساختار بهینه برای تجزیه آموكسی سیلین طراحی كردیم اظهار داشت: تولیدكنندگان داروها و بیمارستانها و تصفیهخانهها میتوانند از این طراحی و محصول ما استفاده كنند.
مجری طرح بررسی میزان آموكسی سیلین در تصفیهخانهها در پایان یادآور شد: هم اكنون این تكنولوژی در حال تحقیق و توسعه است و هنوز تجاریسازی نشده چراكه تجاریسازی آن نیازمند تیم قوی و سرمایهگذار است ضمن اینكه در كشورهای دنیا نیز همچنان در مرحله تحقیق و پژوهش قرار دارد.
انتهای پیام/