تصویر نادری از لکههای خورشیدی در حال پوسیدگی منتشر شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، بزرگترین تلسکوپ خورشیدی جهان، ویژگیهای ظریفی از خورشید، از جمله نماهای نادری از لکههای خورشیدی در حال پوسیدگی را با جزئیات قابلتوجهی ثبت کرده است. تلسکوپ خورشیدی «DKIST» که بر فراز کوهی در جزیره مائویی هاوایی قرار دارد، از سال گذشته دادههایی با وضوح بالا در مورد فعالیت سه لایه خورشیدی جمعآوری میکند.
دانشمندان امیدوارند به برخی از بزرگترین پرسشها در مورد خورشید پاسخ دهند، مانند اینکه چرا جو بیرونی یا تاج آن بسیار داغتر از سطح مرئی آن است و چگونه میدانهای مغناطیسی آن به طور ناگهانی پلاسمای قدرتمندی از خورشید را تغییر میدهند و منفجر میکنند.
در تصاویرتازه منتشر شده، مناظر دانهای از لکههای خورشیدی به اندازه زمین در سطح خورشید را نشان میدهد که در پایینترین لایه جوی آن به نام «فوتوسفر» قرار داد. لکههای خورشیدی لکههای تاریک و نسبتاً خنکی هستند که میدانهای مغناطیسی قوی دارند. چنین نقاطی دارای مناطق مرکزی تاریکی هستند که به نام «umbra» شناخته میشوند.
به گفته اعضای تیم DKIST «این مراکز لکههای خورشیدی توسط مناطق رشتهای دراز به نام نیم سایه احاطه شدهاند که در تصاویر جدید به عنوان «رشتههای سر روشن» دیده میشوند. برای ثبت این تصاویر،DKIST از دوربین قدرتمندی به نام تصویرگر باند پهن قابل مشاهده استفاده کرده است. این تصویرگر اولین ابزاری بود که در زمان عملیاتی شدن تلسکوپ آنلاین شد و قادر به کلیک بر روی تصاویر با وضوح بالا از فوتوسفر و کرومسفر بود.
دانشمندان معتقد هستند که «این تلسکوپ تعداد بیشماری رشتههای ظریف و تاریک را در کروموسفر ثبت کرده است که نتیجه فعالیت میدان مغناطیسی فراوان از پایین است. لکههای خورشیدی برای همیشه وجود ندارند. آنها تقریباً یک هفته دوام میآورند و تعداد آنها افزایش مییابد و با پیشروی خورشید در چرخه فعالیت ۱۱ ساله خود کاهش مییابد.
جدیدترین تصاویر DKIST لکهای را نشان میدهد که در نهایت در هم میشکند و توسط یک پل سبک که بر روی چتر لکه خورشیدی کشیده شده ، آشکارشده است.
انتهای پیام/