آجرهای سبز نسوز تولید شد/ استفاده از ضایعات سرامیک و الیاف
بابک بهفروز مدیر پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا با بیان چگونگی ساخت «آجر سبز ژئوپلیمری نسوز بر پایه ضایعات سرامیک و الیاف» اظهار کرد: با توجه به اینکه تحقیقاتمان بهصورت ویژه در دوره دکتری تخصصی روی استفاده از مواد ضایعاتی در بتن متمرکز و بهینهسازی طرحهای اختلاط بتنهای نسل سوم یا همان کامپوزیتهای ژئوپلیمری بود، پس از بازدید از چند کارخانه آجر و مشاهده چرخه تولید، مشکلات موجود را بررسی کردیم و سپس امکانسنجی استفاده از کامپوزیت مقاوم در برابر حرارت بدون نیاز به درجه پخت بالا را مورد ارزیابی قرار دادیم.
وی با بیان اینکه طی بررسی ها به این نتیجه رسیدیم که میتوان از مواد ضایعاتی پایه آلومینیومی- سیلیسی بهعنوان دیرگداز پایه در ساخت آجرهای نسل سوم استفاده کرد، گفت: پس از انجام سیکا آزمایشگاهی کامل، ایده تولید آجرهای سبز ژئوپلیمری نسوز را در قالب پروژه «آجر سبز ژئوپلیمری نسوز بر پایه ضایعات سرامیک و الیاف» اجرایی کردیم.
مدیر پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان درباره اهداف پروژه گفت: هدف اصلی ایده این اختراع بهینهسازی چند متغیر در ساخت آجر بود.
بهفروز با بیان اینکه در این پروژه از مواد ضایعاتی سودمند مانند پودر کاشی ضایعاتی در مواد ساختمانی استفاده کردیم، گفت: یکی از اهداف ما در این پروژه، بالابردن تاب خمشی آجر بود که الیاف این کار را به بهترین نحو انجام میدهند.
وی اضافه کرد: بهبود تکنولوژی ساخت آجر بر پایه محصولات ژئوپلیمری در این پروه مد نظر بود که این موضوع به تازگی در دنیا مورد توجه محققان و بهویژه صنایع قرار گرفته و کاربرد این اختراع بهصورت مشخص هدر ساختوساز و صنعت ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد.
معاون دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان بیان کرد: ژئوپلیمرها نمونههای مشابه فراوانی در دنیا دارند؛ اما بتنهای نسل سوم و کامپوزیتهای ژئوپلیمری در صنعت ساختمان نوزاد نوپا هستند که کوچکترین تغییر در ساختار آنها نتایج شگفتانگیزی حاصل میشود.
بهفروز درباره هزینه ساخت نمونه اولیه تا محصول اختراع مطرح کرد: دغدغه اصلی در تولید این محصول امکانسنجی تولید انبوه است؛ ساخت نمونه اولیه مانند ساخت یک آجر در واقع هیچ هزینهای نداشت؛ اما هدف در گام بعدی پیشنهاد و طراحی خط تولید آجرهای ژئوپلیکری بوده تا در مقیاس تولید انبوه، این محصول با توجه به کیفیت فوقالعاده امکان رقابت با نمونههای معمولی در بازار از لحاظ قیمتی را هم داشته باشد.
وی توضیح داد:امیدواریم این محصول به تولید انبوه برسد و در صنعت ساختمان مورد استفاده قرار گیرد.
گفتگو: حسین عقابی
انتهای پیام/