دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 ارديبهشت 1402 - 08:05
به منظور مسیریابی مبتنی بر موقعیت جغرافیایی؛

ایده‌ای فناورانه که اطلاعات را به پهپاد‌های خاص ارائه می‌کند

ایده‌ای فناورانه که اطلاعات را به پهپاد‌های خاص ارائه می‌کند
دانشجوی دانشگاه آزاد ایده‌ای فناورانه در حوزه رباتیک ارائه کرد که اطلاعات و داده‌ها را به گروه خاصی از پهپاد‌های متحرک به‌منظور مسیریابی مبتنی بر موقعیت جغرافیایی منتقل می‌کند.
کد خبر : 846109

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ پایان‌نامه دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد با عنوان «یک روش مسیریابی مبتنی بر موقعیت جغرافیایی پهپاد‌ها در شبکه موردی پروازی» موفق به کسب عنوان پایان‌نامه درحال اجرای برتر در حوزه رباتیک (هفدهمین دوره مسابقات بین‌المللی ربوکاپ آزاد ایران ۱۴۰۲) در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات شد.

محمود دانشور فرزانگان عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد در گفت‌وگو با خبرنگار آنا در این‌باره اظهار کرد که پایان‌نامه صادق یوسفی دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی برق (گرایش مخابرات) این دانشگاه با موضوع «یک روش مسیریابی مبتنی بر موقعیت جغرافیایی پهپاد‌ها در شبکه موردی پروازی» با راهنمایی این جانب استادیار دانشکده مهندسی برق در هفدهمین دوره مسابقات بین‌المللی ربوکاپ آزاد ایران ۱۴۰۲، موفق به کسب عنوان پایان‌نامه در حال اجرای برتر حوزه رباتیک شد و مورد تجلیل قرار گرفت.

وی گفت: موضوع این پایان‌نامه ایده‌ای فناورانه و از موضوعات جذاب و پراهمیت در حوزه ربوکاپ به شمار می‌رود و مورد توجه محققان زیادی در دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی دنیاست؛ بنابراین پس از بررسی هیئت داوران رویداد سکوی پرتاب انتخاب پایان‌نامه، این پایان‌نامه به دلیل مسئله‌محور و کاربردی بودن به عنوان پایان‌نامه برتر در حال اجرا شناخته شد.

استادیار دانشکده مهندسی برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد با تشریح چکیده پایان‌نامه توضیح داد: پهپاد‌ها توجه زیادی را توسط جامعه تحقیقاتی به خود جلب کرده‌اند؛ زیرا مزایای آنها به وضوح بر چالش‌هایی که دارند، غلبه می‌کند. آنها کوچکتر از هواپیما‌ها هستند، قیمت کمتری دارند و جان خلبانان را به خطر نمی‌اندازند. توانایی آنها برای حرکت در فضای آزاد در ارتفاع کم می‌تواند تصمیم‌گیری در زمینه‌های مختلف را افزایش دهد. با این حال، استقرار پهپاد‌ها چالش‌های جدیدی را ایجاد می‌کند که باید به آنها توجه شود تا عملیات آنها تا حد امکان کارآمد شود.

دانشور تأکید کرد: شبکه‌سازی پهپاد‌ها ایده نسبتاً جدیدی است که مسیریابی در شبکه‌های چندپهپادی به دلیل تحرک گره‌ها، تغییرات مکرر توپولوژی و حرکت سه بعدی را کاری چالش برانگیز کرده است؛ اگرچه بسیاری از دستورالعمل‌های مسیریابی برای پهپاد‌ها پیشنهاد شده، فقط بخشی از محدودیت‌های ذاتی پهپاد‌ها (مانند تحرک، حرکت سه بعدی و قابلیت اطمینان) را در نظر گرفته‌اند. هدف این است که داده‌ها را به گروه خاصی از پهپاد‌های متحرک که بر اساس موقعیت جغرافیایی آنها شناسایی شده‌اند، ارائه دهیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب