دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سرپرست تیم ربات پرنده دانشگاه آزاداسلامی یزد مطرح کرد؛

فناوری ایرانی، حیرت جهانی/ دست پر ایران در دانش فنی ساخت ربات‌های پرنده

فناوری ایرانی، حیرت جهانی  دست پر ایران در دانش فنی ساخت ربات‌های پرنده
سرپرست تیم دانشگاه آزاد یزد در لیگ ربات‌های پرنده ربوکاپ ۱۴۰۲ گفت: به دلیل وجود تحریم‌ها از نظر تولید قطعات برخی محدودیت‌ها وجود دارد، اما با همان تجهیزات موجود توانستیم در مسابقات جهانی مقام کسب کنیم که این نشان دهنده‌ توانمندی ایرانیان در فناوری تولید ربات‌های پرنده است.
کد خبر : 844815

محمدرضا جناب زاده عضو هیئت علمی دانشگاه آزاداسلامی واحد یزد که در بخش لیگ ربات‌های پرنده هفدهمین دوره مسابقات بین المللی ربوکاپ آزاد ایران شرکت کرده بود در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا درخصوص این نوع از ربات‌های پرنده و نحوه عملکرد آن‌ها در این لیگ توضیح داد: ربات پرنده طبق قوانین از نظر ابعادی محدودیت‌های خاصی دارد. یکسری دوربین و سنسور روی این ربات‌ها وصل شده است که به کمک آن‌ها می‌تواند عملیات‌هایی را  که از قبل برای آن تعریف و تعیین شده است بطور اتوماتیک انجام بدهد. از جمله این عملیات‌ها می‌توان به عملیات بلند شدن، پیدا کردن محل فرود، پیدا کردن یک پنجره و عبور از میان آن اشاره کرد.

وی در ادامه گفت: همچنین یک مسیر با رنگ مشخص روی زمین این لیگ مشخص شده است که ربات باید بتواند آن را پیدا و دنبال کند. یکسری علائم  و عکس نیز در نقاط مختلف زمین تعبیه شده است که ربات باید به طور خودکار تشخیص دهد که تصویر مربوط به چه شخصیتی است و اعلام کند.

جناب زاده در پاسخ به اینکه ایران از نظر فناوری ساخت ربات‌های پرنده چه جایگاهی در جهان دارد اینطورپاسخ داد: ایران از نظر استفاده از تکنولوژی‌های نوین در ساخت ربات‌های پرنده در جهان حرف برای گفتن دارد. به دلیل وجود تحریم‌ها از نظر ساخت و تولید قطعات برخی محدودیت‌ها وجود دارد. اما با همان تجهیزات موجود در کشورنیز توانسته ایم در مسابقات جهانی مقام کسب کنیم که این نشان دهنده‌ی توانمندی ایرانی‌ها در فناوری تولید ربات‌های پرنده است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه آزاداسلامی واحد یزد درباره افتخارات این تیم در مسابقات داخلی و خارجی توضیح داد: تیم دانشگاه  یزد از سال ۲۰۰۷ در لیگ‌های مختلف شرکت کرده است و مسابقه امداد گر واقعی، فوتبالیست نما و پرنده رباتیک، از جمله لیگ‌هایی هستند که ما در آنشرکت کردیم و با مقامی که در این لیگ‌ها کسب کردیم  توانستیم به مسابقات جهانی راه پیدا کنیم. آخرین دوره‌ای که در لیگ جهانی شرکت کردیم سال  ۲۰۱۷ بود که در ژاپن برگزار شد و تیم یزد توانست رتبه اول را کسب کند.

جناب‌زاده در خصوص اینکه شرکت در ربوکاپ چه کمکی به تیم‌ها میکند و باید چه حمایت‌هایی به این بخش اضافه شود تا تیم‌ها بتوانند بیشتر توسعه پیدا کنند گفت: خوشبختانه با شرکت در مسابقات ربوکاپ فعالیت‌ها و تعداد ورودی‌های انجمن رباتیک از رشته‌های مختلف الکترونیک، کامپیوتر و مکانیک  بیشتر شد. دانشجویان کار گروهی را یاد گرفتند و خروجی آن شرکت‌های دانش بنیان و فناوری زیاد شد که اکنون در استان یزد مشغول به فعالیت هستند. برخی از اعضا نیز جذب صنایع بزرگ شدند و توانستند با استفاده از فناوری تولید تولیدات صنایع را ارتقا دهند. اگر این مسابقات و فعالیت‌ها نبود این دوستان هیچوقت با هم تشکیل تیم نمیدادند و جذب شرکت‌های دانش بنیان و فناور نمی‌شدند.

وی در ادامه افزود: در حال حاضر با توجه به هزینه‌های بسیار زیادی که تجهیزات دارد، فعالیت در این حوزه کمی سخت شده است. برخی از تجهیزاتی که از چند سال پیش مورد استفاده قرار گرفته  کم کم از دور خارج شده و ما به تجهیزات جدیدتری نیاز داریم  که تامین آن احتیاج به حمایت‌های مالی زیادی دارد؛ که اگر خود استان بتواند از محل قانون جهش تولید دانش بنیان، از دانشگاه‌ها  برای تامین تجهیزات کمک کند قطعا خروجی‌های خیلی بهتری خواهیم داشت.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب