دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با حضور یک هزار و ۱۸۸شرکت ممکن شد؛

رشد چشمگیر تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه مواد پیشرفته

رشد چشمگیر تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه مواد پیشرفته
با توجه به رشد و افزایش تعداد شرکت‌های دانش بنیان در حوزه‌های مختلف، تعداد این شرکت‌ها در حوزه مواد پیشرفته و محصولات مبتنی بر فناوری‌های شیمیایی به یک هزار و ۱۸۸ شرکت رسید.
کد خبر : 844429

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، بنا بر ارزیابی‌های انجام شده، از میان یک هزار و ۱۸۸ شرکت دانش بنیان فعال در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و نرم افزار‌های رایانه ای، ۱۶۱ شرکت نوع ۱، ۸۳۲ شرکت نوع ۲ و ۱۹۵ شرکت نوع ۳ هستند.

 بر اساس این گزارش شرکت‌های تولیدی و نوپای نوع ۲ یا نوع ۳ (مستعد دانش بنیان)، مشمول معافیت مالیاتی نخواهند بود و از دیگر تسهیلات دانش بنیانی بهرمند خواهند شد.

گفتنی است، معیار ارزیابی شرکت‌های فعال در حوزه تولید مواد پیشرفته و محصولات مبتنی بر فناوری‌های شیمیایی در نوع یک این است که تمامی کالا‌ها و خدمات باید در حوزه فناوری‌های بالا یا متوسط به بالا باشند.

همچنین معاونت توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان شرکت‌های نوع ۲ را براساس اینکه کالا‌های ارایه شده، باید در حال تولید بوده یا حداقل در حد نمونه آزمایشگاهی (با قابلیت بررسی فنی) ساخته شده باشند ارزیابی می‌کند و خدمات این شرکت‌ها نیز، باید دارای اسناد فروش باشند.

گفتنی است، معیار ارزیابی شرکت‌های نوع ۳ فعال در حوزه مواد پیشرفته و محصولات مبتنی بر فناوری‌های شیمیایی نیز باید به گونه‌ای باشد که شرکت طراحی اساسی و قابل توجهی مبتنی بر فعالیت‌های تحقیق و توسعه انجام داده باشد.

تاییدیه دانش‌بنیان شرکت‌ها برای استفاده از مزایای قانون، برای شرکت‌های «نوپا نوع ۱» یا «تولیدی نوع ۱» به مدت (۲) سال و برای شرکت‌های «نوپا نوع ۲» یا «تولیدی نوع ۲» به مدت (۳) سال بوده و تمدید این زمان، منوط به ارزیابی و تایید مجدد شرکت است.

همچنین مدت زمان مستعد دانش‌بنیان ماندن شرکت‌ها ۲ سال است.

براساس این گزارش، تا چندی پیش تعداد شرکت‌های دانش بنیان فعال در حوزه مواد پیشرفته و محصولات مبتنی بر فناوری‌های شیمیایی تقریبا یک دوم آمار فعلی این شرکت‌ها بوده است.

اما هم اکنون شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه با توجه به رشد و توسعه چشمگیر توانسته‌اند گامی بلند در حوزه تولید مواد پیشرفته و محصولات مبتنی بر فناوری‌های شیمیایی بردارند و محصولات خود را در بازار‌های داخلی و خارجی عرضه کنند.

براساس این گزارش، در حال حاضر شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه در ۹ دسته طبقه بندی شده و محصولات خود را ارائه کرده‌اند.

آنچه مسلم است این که حوزه تولید مواد پیشرفته و محصولات مبتنی بر فناوری‌های شیمیایی یکی از حلقه‌های اصلی توسعه فناوری در کشور به شمار می‌آید، زیرا بسیاری از حوزه‌ها از جمله میکروالکترونیک؛ زیست فناوری و هوا و فضا به این حوزه مرتبط است.

در حال حاضر معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان در صدد ایجاد تغییراتی در روند ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان است که نگاه تازه‌ای به توسعه صنایع دانش بنیان در کشور خواهد داشت. جزئیات این تغییر ارزیابی‌ها به زودی منتشر خواهد شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب