اتصال ایدههای دانشجویی به صنعت و اقتصاد در مسابقات ربوکاپ۱۴۰۲
سیدنظام الدین موسوی سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی پس از بازدید از هفدهمین دوره مسابقات بینالمللی ربوکاپ آزاد ایران در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره به ارتقا سطح کیفی این دوره از مسابقات گفت: این دوره از مسابقات ربوکاپ نسبت به ادوار گذشته ارتقای کیفی بسیار خوبی پیدا کرده است، به طوری که این ارتقا در بخشهای مختلف قابل ملاحظه است.
وی در ادامه افزود: شور و نشاط حاکم بر مسابقات خیلی خوب بود و نشاندهنده این است که جوانان، دانشآموزان و دانشجویان علاقه مند به این حوزه بسیار موفق عمل کرده اند.
نماینده مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم هدفمندسازی و تجاریسازی ایدههای دانشجویی توضیح داد: در بخشهای مختلف نمایشگاه ربوکاپ دستاوردها از حالت صرفا نمایشی و مسابقات علمی به سوی هدفمند شدن و تجاری شدن حرکت میکند. در بخشی از قسمتها شرکت کنندگان به ارتباط گیری با صنعت ورود پیدا کرده اند که نشان دهنده حرکت رو به جلوی اینگونه نمایشگاهها است که درنهایت موجب کمک دانشگاه، گروهها و تشکلهای علمی به صنعت و اقتصاد و رونق فناوری در کشور میشود.
وی درخصوص حمایت از نخبگان و شرکتکنندگان ربوکاپ گفت: این کار نیاز به سیاستگذاری و قانونگذاری دارد. در مجلس شورای اسلامی قانون جهش تولید دانشبنیان مصوبات بسیارخوبی در زمینه کمک به شرکتهای دانش بنیان و کارهای فناورانه دارد.
موسوی در ادامه بیان کرد: برگزاری مداوم چنین رویدادی توسط دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک نهاد حاکمیتی نشان دهنده این است که روحیه حمایت از این جریانها در کشور وجود دارد. همانطور که مقام معظم رهبری جدی ترین مشوق جریان علم و فناوری در کشور هستند. ارکانهای مختلف دولت از جمله معاونت علمی و وزارت علوم سعی در حمایت دارند، اما این حمایتها کافی نیست و باید گسترش پیدا کند.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به نواقص موجود در این حوزه توضیح داد: بزرگترین نقصی که ما در این زمینه داریم نبود پیوند بین دانشگاه و حوزههای علمی نظیر مسابقات ربوکاپ با بخش صنعت و اقتصاد است.برای تحقق این هدف نیازمند وضع تکلیف هستیم تا بخشهای صنعتی و اقتصادی کشور به نخبگان و بخشهای دانشگاهی متصل شوند.
موسوی ادامه داد: از طرف دیگر نخبگان و دانشگاه ها نیز باید کارهای خود را هدفمند کنند و آنها را با نیازهای بازار تطبیق دهند به نحوی که برای بازار و صنعت رغبت ایجاد شود.
وی با اشاره به ضرورت فرهنگسازی در این حوزه توضیح داد: تمایل به استفاده از کالاهای خارجی در صنعت ما وجود دارد. برگزاری چنین مسابقاتی میتواند به ایجاد فرهنگ استفاده از کالاهای ایرانی کمک کند. وقتی که ربات ایرانی در مسابقه با ربات خارجی برنده میشود نشان دهنده این است که کیفیت بالاتری نسبت نمونه خارجی داشته است.
موسوی در انتها اضافه کرد: امیدواریم با فرهنگسازی بتوانیم به جایگاهی برسیم که این ارتباطات و مناسبتها به صورت واقعی شکل بگیرد تا تجهیزات و فناوریهای تولید شده توسط متخصصان ایرانی در داخل کشور و کشورهای خارجی مورد بهرهبرداری و استفاده قرار بگیرد.
انتهای پیام/