دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با تاکید مقام معظم رهبری؛

تعداد دانش‌بنیان‌ها در کشور به بیش از ۸ هزار شرکت رسید

تعداد دانش‌بنیان‌ها در کشور به بیش از ۸ هزار شرکت رسید
با توجه به تاکید مقام معظم رهبری تعداد کل شرکت‌های دانش‌بنیان کشور با رشدی ۹۰ درصدی به ۸ هزار و ۳۶۸ شرکت رسید.
کد خبر : 843678

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، ۸ هزار و ۳۶۸ شرکت دانش بنیانی  تاکنون در کشور ایجاد شده است. از این تعداد، ۵ هزار و ۴۴۵ شرکت از نوع دانش بنیان تولیدی و ۲ هزار و ۹۲۳ شرکت از نوع دانش بنیان نوپا هستند.

براساس این گزارش، شرکت‌های دانش‌بنیانی که در آخرین اظهارنامه خود دارای درآمد عملیاتی باشند، به شرط فعالیت در حوزه فناوری‌های برتر به عنوان تولیدی شناخته می‌شوند. همچنین شرکت‌های دانش‌بنیانی که اظهارنامه مالیاتی ندارند یا بر اساس آخرین اظهارنامه مالیاتی خود بدون درآمد عملیاتی باشند، به عنوان دانش‌بنیان نوپا شناخته می‌شوند.

لازم به یادآوری است؛ شرکت‌های دانش‌بنیان با فعالیت درانواع حوزه‌های مختلف، به دو گروه شرکت‌های دانش‌بنیان تولیدی و نوپا دسته‌بندی شده و دانش‌بنیان‌های نوپا یا تولیدی نیز بر اساس نوع فعالیت، پیچیدگی و اهمیت فناورانه در ۳ گروه نوع یک، نوع دو یا نوع ۳ دسته بندی می‌شوند.

حوزه‌های فناورانه «فناوری زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی»، «دارو و فرآورده‌های پیشرفته تشخیص و درمان»، «مواد پیشرفته و محصولات مبتنی بر فناوری‌های شیمیایی» و «ماشین‌آلات و تجهیزات پیشرفته» از جمله حوزه‌های اصلی فعالیت شرکت‌های دانش بنیان است و سعی دارند تا در این حوزه‌ها دستاورد‌ها و محصولات مناسبی را تولید و عرضه کنند.

همچنین حوزه‌های «وسایل، ملزومات و تجهیزات پزشکی»، «برق و الکترونیک، فوتونیک، مخابرات»، «فناوری اطلاعات و نرم‌افزار‌های رایانه‌ای»، «خدمات تجاری سازی» و «صنایع فرهنگی، خلاق، علوم انسانی» نیز از دیگر عناوین حوزه‌های فعالیت دانش بنیان‌های کشور است.

براساس این گزارش، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری به عنوان متولی ایجاد و شکل‌گیری زیست بوم دانش بنیان و رشد و توسعه شرکت‌های فعال دراین حوزه بوده و درجهت رشد هرچه بیشتر این شرکت‌ها طی سال‌های اخیر گام برداشته است.

با توجه به اقدامات معاونت علمی درجهت رشد و توسعه دانش بنیان‌ها در کشور طی چند سال اخیر، شاهد رشد چشمگیر شرکت‌های دانش بنیان در حوزه‌های مختلف بوده‌ایم، به طوری که براساس آمار اعلام شده، درسال ۱۴۰۰ حدود ۷۵۰ شرکت دانش بنیان جدید ایجاد شده، اما در سال ۱۴۰۱، تعداد شرکت‌های جدید به هزار و ۴۰۰ مورد رسیده و این خود گواهی بر رشد حدود ۹۰ درصدی تعداد شرکت‌های دانش بنیان در کشور بوده است.

این درحالی است که نهایی سازی و ابلاغ قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان نیز دراجرایی شدن این رشد و توسعه اثرگذار و گامی بلند در جهت شکل گیری زیست بوم فناوری و نوآوری کشور و عرضه محصولات دانش بنیان به جامعه بوده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب